L’Ajuntament obre una nova convocatòria d’ajuts a l’IBI per a persones vulnerables

S’ofereixen reduccions d’entre el 50% i el 100% en l’import dels rebuts de l’IBI a aquelles persones i famílies que tinguin una capacitat econòmica limitada. La convocatòria està oberta fins al 17 de juny.

El consistori volia posar en marxa l’ajuda abans de la pandèmia // Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha posat en marxa una nova convocatòria de l’anomenat IBI Social, que ofereix reduccions del 50%, el 75% i el 100% en l’import dels rebuts d’aquest tribut municipal per a persones i famílies que tinguin vulnerabilitat econòmica.

Les reduccions s’apliquen en funció dels ingressos econòmics de cada unitat familiar i tenint en compte el pressupost que té el consistori per donar aquestes bonificacions, que és d’uns 60.000 euros en total.

Per rebre l’ajut cal ser residir a Sant Boi des de l’1 de gener del 2019 i tenir un habitatge amb un valor cadastral inferior als 125.000 euros, a banda de no posseir cap altre tipus de propietat, entre d’altres requisits.

La convocatòria de l’IBI Social està oberta fins al 17 de juny i es pot tramitar electrònicament a través del web municipal. També es pot fer presencialment a l’Oficina d’Atenció a les Persones (OMAP) amb cita prèvia. Per a més informació sobre l’ajut i els requisits necessaris per a demanar-lo es pot trucar al telèfon 93 654 82 23.

Paralitzar el rebut del 2020

En el moment de tramitar l’ajut, la persona sol·licitant ha de triar si vol paralitzar o no el rebut de l’IBI del 2020. Si el rebut es paralitza, s’evitarà haver-lo d’abonar abans de saber si l’ajut ha estat concedit. En canvi, en cas de no paralitzar-ho, caldrà abonar la totalitat dels rebuts i posteriorment la prestació atorgada es rebrà per mitjà d’una transferència.

La convocatòria de l’IBI social s’havia aprovat abans de la pandèmia i s’havia d’obrir durant la crisi sanitària. L’estat d’alarma, però, ha obligat a endarrerir la posada en marxa de la mesura fins a començar la desescalada.

Recomanacions personalitzades