Una empresa de Sant Boi crea un vehicle que redueix en més de la meitat les emissions de CO2

L’empresa sanboiana EVARM ha dut a terme un prototip cotxe que, impulsat per hidrogen, és capaç de disminuir les emissions de diòxid de carboni en un 60%.

Una trobada de l’alcaldessa amb el director i fundador d’EVARM, Xavier Ribas// Ajuntament

Un vehicle que aconsegueix reduir en més de la meitat les emissions de CO2. Es tracta del resultat d’un projecte internacional en què l’empresa Evarm, de Sant Boi de Llobregat, ha unit forces amb un institut de recerca de Corea, el Korea Institute of Science and Technology (KIST), per desenvolupar una tecnologia que converteix el gas natural liquat en hidrogen. Aquest fet que permet reduir les emissions de CO2 que generen els vehicles que l’incorporen.

Aquesta iniciativa ha tingut cabuda dins del programa Nuclis d’R+D Empresarials Internacionals d’Acció, una agència per a la competitivitat d’empresa que depèn directament de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu general del projecte ha estat el d’investigar alternatives a l’ús de combustibles fòssils al sector de l’automoció. La investigació ha durat dos anys i mig i ha comptat amb un ajut econòmic de 200.000 euros.

L’empresa santboiana durà a terme la presentació del prototip de vehicle durant el primer trimestre del 2020, i s’ha previst que a final d’aquest any ja es puguin començar a realitzar les primeres proves de circulació a Catalunya.

A més, el projecte no s’ha limitat únicament a la realització del prototip, sinó que els resultats de la recerca són aplicables als vehicles actuals que, tot i funcionar amb dièsel, es poden adaptar perquè utilitzin l’hidrogen. Per tant, es tracta d’una tecnologia aplicable a altres cotxes.

En aquest sentit, el KIST ha desenvolupat una tecnologia de conversió del gas natural en hidrogen, que es podrà instal·lar a les estacions de gas natural liquat que, d’altra banda, ja es poden trobar en algunes benzineres. Per últim, EVARM també està investigant formes d’obtenir el gas natural liquat de fonts sostenibles, com pot ser reaprofitant residus provinents d’aigües residuals, de purines o d’aliments.

Recomanacions personalitzades