Sant Boi viurà una cavalcada de Reis amb tocs de Dalí i Miró

Artistes contemporanis com Salvador Dalí i Joan Miró inspiren l’escenografia de les carrosses que enguany acompanyaran els Reis d’Orient al seu pas pel municipi. La intenció de les entitats locals que les han decorades és homenatjar “l’acte creatiu”.

Més de 1.000 persones han treballat des del setembre per preparar l’arribada dels Reis d’Orient // Ajuntament

Els Reis d’Orient recorreran Sant Boi amb carrosses impregnades d’art contemporani. L’estil d’artistes com Salvador Dalí i Joan Miró decorarà els vehicles amb què Ses Majestats passejaran per la ciutat. La intenció de les entitats locals que s’encarreguen de la cavalcada de Reis és homenatjar “l’acte creatiu” amb carrosses que continguin tocs d’artistes contemporanis de diferents períodes i èpoques, i que sobretot tinguin “l’esperit lúdic” com a denominador comú.

Per això, una de les carrosses també recordarà les joguines mòbils penjants del nord-americà Alexander Calder i una altra reinterpretarà l’art pop i els colors purs de la japonesa Yayoi Kusama, a més dels mons de somni fets de llaminadures de l’artista australiana Tanya Schultz.

La cavalcada donarà el tret de sortida diumenge a les cinc de la tarda des del parc de la Muntanyeta i seguirà per la ronda de Sant Ramon, el carrer de l’Onze de Setembre i la plaça de Catalunya. Des d’allà també desfilarà pels carrers Francesc Macià, Lluïs Pascual Roca, Riera Basté i Eusebi Güell per tornar a la ronda Sant Ramon. Un cop en aquest punt, la comitiva de Ses Majestats enfilarà pels carrers Frederic Mompou, Joaquim Rubió i Ors, Girona, Pablo Picasso i la plaça de Pallars Sobirà per arribar a la rambla de Rafael Casanova i acabar a la plaça de l’Ajuntament.

La tasca titànica de les entitats

Des del setembre diverses entitats del municipi s’han encarregat de tenir la decoració a punt per acompanyar Melcior, Gaspar i Baltasar en la nit més màgica de l’any. En total, l’organització de la cavalcada ha implicat més d’un miler de persones entre associacions, artistes i personal tècnic de l’Ajuntament.

Entre les entitats que han col·laborat en la decoració de carrosses per a la cavalcada hi ha la Casa de Cádiz, la Comissió de Festes Cooperativa Molí-Nou, Tots Som Santboians i la Casa de Sevilla. També hi ha l’Ampa Escola Benviure, l’AFA Vedruna Sant Boi, el Club de Futbol Vinyets Molí-Vell, Feinart i la Federació d’entitats Els Garrofers.

Recomanacions personalitzades