Can Castellet analitzarà el paper d’Espanya a la dictadura de Guinea Equatorial

El proper 17 de desembre a les 20 hores tindrà lloc la projecció de L’escriptor d’un país sense llibreries, als cinemes Can Castellet de Sant Boi. Es tracta d’un curtmetratge sobre la implicació d’Espanya en la dictadura de Guinea Equatorial.

Una escena de la pel·lícula L’escriptor d’un país sense llibreries // Cedida pels productors

Sant Boi és una de les ciutats que se sumarà a la projecció de la pel·lícula L’escriptor d’un país sense llibreries, que explica la responsabilitat espanyola en la dictadura de Guinea Equatorial. La pel·lícula es podrà veure als cinemes Can Castellet, el proper dimarts 17 de desembre a les 20 hores. Com a valor afegit es comptarà amb el seu director, el periodista manresà Marc Serra.

La pel·lícula gira entorn la història real de l’autor Juan Tomás Ávila Laurel, el més traduït de Guinea Equatorial. Laurel va marxar de Guinea Equatorial el 2011, després de fer una vaga de fam en protesta per la situació del país. És per això que la pel·lícula s’ha gravat entre Guinea Equatorial i Catalunya. A Sant Boi, concretament, s’hi van gravar algunes escenes que finalment no sortiran a la pel·lícula.

Guinea Equatorial es va independitzar d’Espanya el 1968. Des de fa 40 anys viu sota una dictadura hereva del franquisme, la del militar Teodoro Obiang, format a l’Acadèmia de Saragossa. Per tant, la importància d’aquesta pel·lícula rau en el fet que, tal com han informat els encarregats de premsa, «per primera vegada s’ha rodat al país una pel·lícula crítica amb el règim».

Recomanacions personalitzades