L’Altaveu supera els 15.000 espectadors i consolida l’aposta per la singularitat

En aquesta edició s’han sobrepassat les 12.000 persones de l’any passat i un dels concerts amb més afluència de públic ha estat el del trio Delgres, que barreja música caribenya i sons de Nova Orleans. El director artístic del Festival, Jordi Turtós, destaca que “Sant Boi i el Baix Llobregat s’han fet seu l’esdeveniment”.

Un dels concerts de l’Altaveu 2019 a la plaça de l’Ajuntament // Altaveu

La 31a edició del Festival Altaveu de Sant Boi s’ha tancat amb un rècord de públic i amb la consolidació de l’aposta per la singularitat, una elecció que s’ha fet els darrers anys des del certamen. Aquest cap de setmana, per l’Altaveu han passat més de 15.000 persones, a falta de concretar l’assistència definitiva. En declaracions a Sant Boi Diari, el director artístic del Festival, Jordi Turtós, ha explicat que “segur que hem superat els 12.000 assistents de l’any passat, però més enllà de les xifres, estem molt satisfets del creixement qualitatiu de l’Altaveu”.

Durant el cap de setmana, el Festival ha acollit actuacions a la plaça de l’Ajuntament, Can Massallera i Cal Ninyo. Turtós ha destacat “la resposta de la gent que s’ha fet seu l’esdeveniment”. En aquest sentit, ha recordat que després d’uns anys d’una certa llunyania, “els ciutadans de Sant Boi i del Baix Llobregat han donat de nou suport a l’Altaveu”. Turtós es mostra optimista amb el desenvolupament d’aquesta 31a edició perquè el públic ha validat l’aposta per la singularitat.

Delgres, la revelació musical

Delgres, un trio de París amb arrels a l’illa de Guadalupe, ha sigut una de les revelacions d’aquest cap de setmana. La formació, que barreja l’esperit crioll de la música del Carib i els sons de Nova Orleans, ha tingut un gran èxit de públic. L’actuació de Delgres ha servit a Turtós per reivindicar l’esperit que està demostrant el festival els darrers anys. “L’objectiu és enfocar la singularitat, potenciant la veu i la creativitat, amb propostes musicals diferents”, ha assegurat.

Durant el cap de setmana, la música ha estat la protagonista en tres escenaris: la plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i Can Massallera. A banda dels concerts, s’han organitzat xerrades, tallers, la fira del disc i del llibre musical i diverses activitats.

El Festival Altaveu 2019 ha portat a Sant Boi artistes de diferents nacionalitats i registres. Entre els concerts destacats que han tingut lloc, hi ha les guitarres de Wilko Johnson i Enric Montefusco, el rock de John Paul Keith, les veus femenines d’Elena Setién i de Marem Ladson i el power-pop de Yawners.

Fotografies: Altaveu

Recomanacions personalitzades