El documental repassa la història del festival de la ciutat, així com la relació de Sant Boi amb la música.
La història d’un dels festivals més rellevants de Sant Boi, fet documental. Aquest passat 3 de novembre, el festival de curtmetratges In-Edit va projectar «La gent no s’adona del poder que té», el film que repassa la història del Festival Altaveu. Una obra audiovisual dels directors Xavier Puig i Raimon Fransoy que no només fa una retrospectiva de les tres dècades del certamen, sinó que també analitza el seu futur.
En cas de no haver-lo vist encara, els veïns tindran l’oportunitat d’assistir als passis que es faran als Cinemes Can Castellet durant els dies de la Fira de la Puríssima 2018. La peça té una durada de 52 minuts i inclou experiències personals, les quals expliquen què ha suposat el festival des dels seus inicis fins a l’edició d’enguany. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que el documental va ser una iniciativa de l’Ajuntament, la qual es va traduir en un encàrrec a la productora In-Edit Films.
Un dels eixos principals que exposa el documental és l’estreta relació de la ciutat amb la música. A més, també posa sobre la taula el debat sobre el paper que han d’adquirir els festivals públics en el context actual. Per últim, destacar com la mateixa música esdevé protagonista del curtmetratge, ja que recull tota una sèrie d’actuacions de les darreres edicions del festival.
Un festival públic
Del 7 al 9 de setembre va tenir lloc la 30a edició del Festival Altaveu. En la darrera edició, el Festival Altaveu va fe especial èmfasi envers Sant Boi. El certamen no només va retre un homenatge a la veu, sinó que també va consolidar l’aposta per les produccions pròpies. A més, també va servir per posar sobre la taula noves descobertes musicals, complint amb la seva funció pública.