Ramón Esono i Manal Tamimi, entre els vuit activistes que visitaran Sant Boi

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans ha convidat a vuit reconeguts activistes.

Ramon Esono en un acte del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans a Molins de Rei // DGM

En el marc d’una nova edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, cinc reconeguts defensors i defensores dels drets humans oferiran xerrades a Sant Boi del Llobregat, coincidint amb la celebració del Barrejant 2018. A més, uns altres tres assistiran als fòrums que tindran lloc els dies 8 i 9 d’octubre.

Qui seran els convidats? Doncs per una banda hi serà Janahuy Paredes, activista mexicana contra les desaparicions, Manal Tamimi, activista palestina contra l’ocupació israeliana i membre del Comitè de Coordinació de la Lluita Popular (PSCC) i Margarita Pineda, defensora lenca del medi ambient i dels drets de les minories ètniques i nacionals a Hondures. A més, també vindran Spitou Mendy, defensor senegalès dels drets laborals de les persones migrants treballadores del camp a Andalusia i Tun Khin, defensor dels drets de la població rohingya de Myanmar (Birmània).

Per últim, destacar la presència de Marisa Franco, activista pels drets de les persones migrants i contra les deportacions als EE.UU, Ramón Esono, caricaturista equatoguineà compromès amb la denúncia de les vulneracions dels drets humans al seu país i Ahmed Ali, fotoperiodista egipci refugiat a Espanya.

Compromís dels municipis

S’ha de posar de relleu que els quinze municipis participants en el projecte de Ciutats Defensores de Drets Humans s’han compromès a mantenir i ampliar les polítiques públiques locals de suport als defensors de drets humans a escala internacional. Aquest és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Recomanacions personalitzades