Els Mossos detenen un santboià que falsificava T-10 i cultivava marihuana

L’operatiu policial per detenir una persona a Sant Boi de Llobregat que formava part d’un clan familiar dedicat a la falsificació de bitllets de transport públic ha trobat en el seu domicili una plantació amb més de 5.000 esqueixos de marihuana.

El material decomissat pels Mossos inclou la plantació de marihuana i les eines per fabricar les T-10 // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van entrar dimarts passat en un domicili de Sant Boi de Llobregat per detenir una persona acusada de formar part d’un grup criminal familiar que juntament amb un altre clan familiar, estan acusats de falsificar bitllets de T-10 generant un perjudici econòmic de 4,4 milions d’euros al sistema de transport públic.

L’escorcoll judicial al domicili estava centrat en la falsificació de bitllets, però en entrar els agents es van trobar que en l’habitatge hi havia, a més, una plantació de marihuana. Tenien 291 plantes i 5.550 esqueixos preparats en caixes de cartró, segons han informat els Mossos en un comunicat.

Aquest va ser un dels set escorcolls judicials que es van fer dimarts passat. Els altres sis es van fer a Barcelona. En total, s’han fet 14 detencions. Un dels detinguts és un treballador del metro que venia bobines de bitllets de transport als dos grups criminals, que les feien servir per imprimir T-10 falses.

Els bitllets es clonaven de manera que tenien el títol gravat fins i tot dins la banda magnètica. Els venien en mercats ambulants, sortides del metro i davant d’escoles per 5 euros, la meitat del que costen els bitllets oficials. Es calcula que haurien produït 450.000 títols de transport.

Recomanacions personalitzades