Sant Boi se suma al Dia contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

L’edifici de l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha escenificat l’adhesió del municipi a la commemoració d’aquest dia penjant la bandera de l’arc de Sant Martí i il·luminant la façana amb aquests colors.

La bandera penja del balcó // Aj. Sant Boi

La bandera del moviment LGTBI+ va penjar durant aquest dijous, 17 de maig, del balcó de la Casa de la Vila. I al vespre, la façana de l’Ajuntament es va il·luminar amb els colors de l’arc de sant Martí, fent servir el nou sistema d’il·luminació instal·lat recentment que permet tenyir de colors la façana de l’edifici municipal.

El motiu: ahir es celebrava el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. L’acció és una manera de sumar-se a la lluita contra la discriminació per qüestions d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Però no és una acció aïllada: s’emmarca en la campanya Sant Boi és diversa per visibilitzar la realitat del col·lectiu LGTBI. «Aquesta lluita és una prioritat del govern municipal», assegura l’Ajuntament en un comunicat.

El consistori recorda la necessitat de seguir lluitant en aquest àmbit, posant com a exemple que «la transsexualitat continua avui dia considerada com un trastorn», ja que forma part del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Transtorns Mentals de l’Associació Americana de Psiquiatria (DSM-V) i en la Classificació Internacional de Malalties (CIE-10).

Recomanacions personalitzades