Detingut un fals dentista santboià que treballava en condicions insalubres a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home veí de Sant Boi de Llobregat que es feia passar per dentista en una falsa clínica de Barcelona. No tenia cap mena de permís ni titulació, treballava en condicions insalubres i amb eines precàries. Estafava als clients cobrant-los grans quantitats per anticipat per tractaments que no completava.

La clínica no reunia les condicions de salubritat necessàries // Mossos d’Esquadra

Una suposada clínica dental del carrer Espronceda de Barcelona (al districte de Sant Martí) és el centre d’una estafa perpetrada per un santboià. L’home té 56 anys i nacionalitat espanyola i està acusat d’estafa i intrusisme professional per demanar quantitats superiors als 1.500 euros per tractaments que iniciava en condicions insalubres i després no acabava.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra en un comunicat, la detenció ha estat possible gràcies a una denúncia que va posar un home el passat 15 d’abril. Alertava d’uns fets que van passar fa tres anys: el 2015 va anar com a pacient a aquesta suposada clínica de Barcelona.

A la primera visita li van fer un pressupost de 1.580 euros que va haver de pagar per complet. De tots els tractaments inclosos al tractament, només li van fer l’extracció d’una dent i unes cures. Llavors es va trobar que li posaven molts problemes per contactar-hi, i per això va començar a sospitar que l’havien estafat, més encara quan es va adonar que a la documentació no constava enlloc el número de col·legiat.

La clínica del fals dentista sabtboià era a Barcelona // Mossos d’Esquadra

Els Mossos també van rebre denúncies de casos semblants per part del fill del primer denunciant i d’una amiga seva de tractaments que pagaven per avançat i després no es completaven.

Dos dies després de rebre la denúncia, els agents van visitar la suposada clínica. «El primer fet que va cridar l’atenció dels policies és l’estat precari i insalubre de les instal·lacions», asseguren els Mossos.

A la mateixa clínica hi havia el fals dentista santboià, que van detenir, i també un home que els va dir que «l’ajudava de tant en tant». Els homes no els van facilitar ni els permisos de la clínica ni la titulació professional. «La resposta va ser que al local no hi havia cap documentació perquè estava a la gestoria, tot i que no en recordava el nom», explica el cos policial, que relata també l’actitud «nerviosa» dels dos homes.

Estat de les instal·lacions de la falsa clínica // Mossos d’Esquadra

Al final, el fals dentista va acabar confessant que no tenia cap titulació de dentista, cosa que van constatar amb els col·legis de dentistes. Mentre durava l’operació policial, fins a tres persones van anar arribant a la clínica dient que tenien hora amb el suposat odontòleg. Van relatar als Mossos situacions similars a les denunciades.

Després de rebre l’ordre judicial, els Mossos van escorcollar les instal·lacions. Van constatar que funcionava com una clínica dental normal, tot i no tenir ni la documentació ni cap professional titulat. També van corroborar la insalubritat del local i la precarietat dels instruments mèdics, tal com ja van sospitar en el primer moment que van entrar.

A més de la investigació dels Mossos, la Guàrdia Urbana de Barcelona va denunciar el local per irregularitats administratives. El detingut va passar a disposició judicial i de moment ha quedat en llibertat amb càrrecs. La investigació continua i la policia no descarta incorporar més víctimes del fals dentista santboià.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Recomanacions personalitzades