La Fundació Agbar destina 33.000 euros a l’acollida de refugiats a Sant Boi

L’Ajuntament i la Fundació Agbar col·laboraran dins el projecte ‘Sant Boi ciutat refugi’, per potenicar al municipi el sistema estatal d’acollida i acompanyament a persones refugiades. La fundació destinarà a Sant Boi més de 33.000 euros.

L’alcaldessa de Sant Boi i el director de la Fundació Agbar van signar el conveni el passat dijous // Fundació Agbar

El projecte ‘Sant Boi ciutat refugi’ per potenciar que el municipi aculli aquestes persones tindrà un important impuls de finançament. Aquest programa de l’Ajuntament rebrà més de 33.000 euros gràcies a una donació de la Fundació Agbar, segons ha afirmat la fundació en un comunicat.

Amb aquest finançament l’Ajuntament podrà seguir duent a terme aquest projecte que vol «enfortir el sistema sistema estatal d’acollida i d’acompanyament integral a persones refugiades al municipi», recorda la fundació.

El pla dona assistència als refugiats en els països d’origen i trànsit i els fa l’acollida a Sant Boi, treballant perquè s’insereixin en la societat i perquè els beneficiats puguin viure de forma autònoma, donant atenció personal per a cadascun. També fa sensibilització, amb educació per a la solidaritat a les escoles i incidència política a la ciutadania en general.

Aquest conveni «s’emmarca en la voluntat de la Fundació Agbar, plasmada en el Pla d’Acció 2018, de reforçar el compromís amb l’acció social orientat als col·lectius en situació de vulnerabilitat», ha afirmat la mateixa fundació, que recorda que ja va fer col·laboracions semblants el 2016 amb la Creu Roja i per al salvament al mar amb Proactiva Open Arms.

Recomanacions personalitzades