La Santboiana cau en el derbi català de rugbi

El degà va perdre contra el FC Barcelona en un partit igualat marcat per la pluja i el fred a La Teixonera (16-12).

FC Barcelona 16 – 12 UE Santboiana // Cristina Mondéjar — UE Santboiana

Per primera vegada en 30 anys en un partit oficial, la Santboiana ha estat derrotada pel Barça. En un matí plujós i fred a La Teixonera, el FC Barcelona va imposar-se per 16-12. Era el primer cop des que els de Barcelona van tornar a la divisió d’honor que aconseguien imposar-se als de Sant Boi. Malgrat la derrota, l’equip de Lewis Williams sumava un bonus defensiu. Es manté sisè amb 52 punts a la taula classificatòria en la jornada 19 de la Divisió d’Honor.

El partit començava amb molta igualtat. Al quart d’hora de joc, la Santboiana es posava per davant al marcador gràcies a un assaig de Javi Orbaneja i la transformació d’Albert Millan (0-7). En els instants següents, el Barça avançava metres per arribar a la zona de marca però els visitants realitzaven una gran defensa per impedir-ho. A pocs minuts del descans, Bautista Guemes retallava les diferències per als blaugranes amb un cop de càstig passat (3-7).

A la represa, els locals s’avançaven al marcador a partir d’un assaig de Franco Velarde transformat per Guemes (10-7). La Santboiana responia ràpidament i es tornava a col·locar per davant a l’electrònic gràcies a una marca d’Afa Tauli (10-12). Millan no la transformava. L’equip de Tomás “Tomy” García remuntava el partit amb dos drops passats per Guemes als minuts 65 i 70 (16-12). El degà va tenir l’oportunitat d’endur-se la victòria en els últims atacs però els blaugranes van realitzar una bona defensa i no permetien l’assaig visitant. 

La lluita per disputar el play-off pel títol segueix oberta. El pròxim partit de la Santboiana serà contra l’Hernani al Baldiri Aleu. El Barça jugarà contra l’Ampo Ordizia fora de casa. Queden tres jornades per acabar la lliga regular.

Recomanacions personalitzades