Sant Boi fa una crida a la igualtat el 8 de març

La vaga feminista ha donat més impuls aquest any als actes del Dia de la Dona Treballadora. Als actes institucionals s’hi ha sumat la concentració a la plaça de l’Ajuntament i la participació en la manifestació de Barcelona. El consistori s’ha sumat a la vaga. 

Sant Boi de Llobregat s’ha sumat a la vaga feminista, a nivell individual a través dels actes quotidians de moltes dones, també amb treballadores i alhora l’Ajuntament de forma institucional. Així es va aprovar al ple municipal: donar suport des de l’Ajuntament a la vaga, tot i que només a la de dues hores convocada pels sindicats majoritaris i no a la de 24 hores convocada pels altres sindicats, tal com van demanar des de l’oposició. Va ser en una moció presentada precisament per CCOO i UGT, i el govern va argumentar que no tenia sentit canviar una moció que havien presentat precisament aquests sindicats.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Però deixant la durada de banda, Sant Boi es va sumar a la vaga feminista i, un any més, al Dia Internacional de la Dona Treballadora. La façana de l’ajuntament es va tenyir de lila, aprofitant el nou sistema de projecció de colors, i al migdia es va fer una concentració davant l’Ajuntament on es va llegir el manifest elaborat per CCOO i UGT de suport a la vaga. Des de la mateixa plaça va sortir a la tarda una columna cap a la multitudinària manifestació de Barcelona.

Com és habitual, es va fer la tradicional ofrena de flors al monument de la Dona Treballadora organitzada per l’Associació de la Gent Grtan de Ciutat Cooperativa i Molí Nou. Es va llegir el manifest del 8 de març i alumnes de l’Institut Joaquim Rubió i Ors han llegit poemes de Maria-Mercè Marçal.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Propers actes

Els actes seguiran aquest divendres amb el Sopar de Dones a Can Carreres i el dissabte a les 21 hores el museu acollirà l’espectacle ‘A l’ombra dels fusells, dones creant història’. Aquest any, el col·lectiu laboral femení que l’Ajuntament homenatjarà serà el sector de la gastronomia i la restauració .Serà el proper 12 de març.

Recomanacions personalitzades