Sant Boi s’afegeix a la caminada solidària Magic Line de Sant Joan de Déu

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat serà per primer cop un dels punts d’inici de la Magic Line, una mobilització ciutadana en forma de diferents caminades solidàries que conflueixen a Barcelona. La marxa, que a Sant Boi té 1.500 inscrits, portarà animació i actes festius als carrers de Sant Boi aquest diumenge.

La Magic Line és una caminada amb un rerefons solidari // Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu organitza, des de fa cinc anys, una caminada que té com a objectiu recaptar fons per a persones en situació de vulnerabilitat. S’anomena Magic Line, i hi participen equips d’entre 5 i 20 persones que «es proposen un repte econòmic a aconseguir abans de la caminada, amb centenars d’accions per tot el territori», segons informa Sant Joan de Déu en un comunicat. Alguns dels projectes que finançarà es fan precisament a Sant Boi.

Fins ara hi havia diferents recorreguts que transcorrien per Barcelona bàsicament, però aquest any s’hi suma Sant Boi. Hi havia 1.500 places i totes estan exhaurides. Sortirà aquest diumenge 25 de febrer des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i farà un recorregut de 25 quilòmetres, que passarà pels carrers de Sant Boi i acabarà entrant a Barcelona per l’Hospitalet després de seguir el curs del riu, sumant-se als 12.000 participants de la resta de recorreguts de la Magic Line.

Gimcana i animació per Sant Boi

Al Parc Sanitari, els participants hauran de recórrer tres punts del recinte, com si es tractés d’una gimcana, abans d’iniciar el camí solidari. Durant el trajecte, diverses dinamitzacions animaran tant els participants com els espectadors, amb la col·laboració de voluntaris de Sant Joan de Déu, l’Escola Rubió i Ors, el Club d’Atletisme i altres voluntaris individuals.

La jornada començarà amb un cafè hospitalari que donarà la benvinguda als participants, mentre passegen entre botigues solidàries i l’exposició ‘La Mirada de l’Altre’, un projecte comunitari del programa Torrents d’Art del Parc Sanitari que lluita contra l’estigma de la salut mental. A més, Torrents d’Art els obsequiarà amb un conjunt de materials elaborats per usuaris de salut mental que, quan arribin al final, a la plaça de la Catedral de Barcelona, penjaran en un mural com a missatge global i solidari.

Al parc de la Muntanyeta hi haurà animació de la Cabuda, la mascota del Parc Sanitari, i un grup de batucada. També hi haurà altres activitats organitzades per l’Auntament als carrers de la ciutat, com la música de Pau Gimeno acompanyat per usuaris de salut mental del Parc Sanitari o entitats com l’Escola Molí Nou, la Unió Esportiva Santboiana, el Museu de Sant Boi o les Termes romanes.

Finançament per a projectes de Sant Boi

La Magic Line ha aconseguit recaptar 900.000 euros que han finançat més de 70 projectes, alguns dels quals es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu: musicoteràpia, teatre per a persones amb problemes de salut mental o programes de cobertura de necessitats bàsiques per a persones en situació de dependència.

 

Recomanacions personalitzades