Els gossos podran entrar als equipaments públics a partir del 2017

A partir de l’1 de gener de 2017 es durà a terme una prova pilot per autoritzar l’accés a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic i al vestíbul dels casals municipals a veïns amb els seus animals de companyia. El consistori pretén estendre la mesura a més espais públics.

Els gossos podran entrar a l'omac i als casals a partir del 2017 // Ajuntament de Sant Boi

Els gossos podran entrar a l’OMAP i als casals a partir del 2017 // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi fa un pas més en política de tinença responsable d’animals de companyia, i a partir de l’any que ve deixarà entrar els propietaris de gossos acompanyats dels seus animals a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic (exclusivament en horari de tarda) i a la recepció dels casals. En l’aplicació d’aquesta mesura, es buscaran les fórmules més adients per evitar conflictes de convivència.

A les dependències municipals esmentades hi haurà dispensadors de bosses per recollir els excrements i contenidors específics per dipositar-los. També s’estudia com incorporar a l’exterior d’aquests locals elements de subjecció per a qui prefereixi deixar el seu animal a l’entrada. La intenció de l’Ajuntament és estendre en el futur a més llocs i amb noves mesures l’abast d’aquesta innovadora prova pilot.

Per integrar els animals en la vida social de la ciutat de manera progressiva, l’Ajuntament promou la participació d’animals de companyia en activitats festives com ara l’Aplec de Sant Ramon (mitjançant la passejada Guau, quina pujada!), la Cavalcada de Reis (on participen animals del refugi municipal) o la Festa Major (amb un espai reservat i un dia sencer d’activitats al Parc de la Muntanyeta).

Recomanacions personalitzades