Josep Puigdengolas, Sònia Buira i Marc Massoni: «Guanyem el futur»

Josep Puigdengolas, Sònia Buira i Marc Massoni // JEV

Josep Puigdengolas, Sònia Buira i Marc Massoni // JEV

Els i les joves ens trobem actualment en un moment social i polític extremadament complicat. Enmig d’un futur borrós i incert, amb els nostres somnis de futur aturats, els joves seguim cada vegada amb més atenció l’actualitat social i política que ens envolta. L’augment de les taxes universitàries, el preu de l’habitatge i la precarització laboral, entre d’altres causes provocades per la crisi i les maleïdes receptes neoliberals, han afectat directament la situació del jovent, i han fet suscitar la nostra consciència política i implicació amb la realitat que ens envolta.

La nostra participació a les manifestacions contra el Pla Bolonya, al procés sobiranista, al moviment 15M i la nostra participació a la construcció de nous moviments polítics que busquen crear un espai de confluència amb l’objectiu, entre altres, de rejovenir les institucions, són mostres de la nostra implicació. Aquesta politització del jovent s’està traduint en l’articulació d’espais de debat i de construcció d’alternatives polítiques i probablement ens trobem davant del naixement d’una nova forma d’entendre i exercir la política.

Un exemple d’implicació jove en la política som Joves d’Esquerra Verda, organització referent de les joventuts d’esquerres que es caracteritza per la seva capacitat organitzativa i de debat, de base assembleària i que afronta el futur sense oblidar el passat com a hereus del PSUC, partit que fa 80 anys ja va apostar per la confluència dels moviments d’esquerres.

Com a joves d’esquerres implicats en política i testimonis del mal causat per les polítiques neoliberals dels governs de dretes català i espanyol manifestem la importància de les idees joves, però no oblidem la necessitat de creació d’espais per a l’articulació d’aquestes idees, perquè, com va dir Gramsci «les idees no viuen sense organització». A Sant Boi i arreu estem demostrant la nostra capacitat i voluntat d’introduir mecanismes d’innovació en les formes de fer política, mecanismes de participació, col·laboració i treball conjunt amb la ciutadania, i també amb els més joves.

Nosaltres ho tenim molt clar. Volem construir, tenim molt a oferir i estem preparats per a tot.

Marc Massoni, Sònia Buira (membres de Joves d’Esquerra Verda Sant Boi) i Josep Puigdengolas (militant d’Iniciativa per Catalunya Verds Sant Boi i tinent d’alcalde)

Recomanacions personalitzades