Barcelona afronta el creixement del turisme buscant oportunitats en la innovació

Contingut patrocinat

En els últims anys, Barcelona ha experimentat un alt creixement en el turisme, la qual cosa ha provocat importants noves inversions i nous projectes en el sector. Si parlem de xifres, l’any passat van ser ni més ni menys que 8,3 milions de turistes el que van triar Barcelona com a destí de vacances. Els efectes es van deixar notar a Sant Boi; alguns turistes van escollir els hotels de la ciutat per allotjar-se, aprofitant la proximitat a l’aeroport i les principals vies de comunicació.

Així mateix, en una convenció que es celebrar el mes passat a Barcelona, Barcelona Loves Entrepreneurs BLE & Tourism, es va concloure que el gran potencial que té Barcelona per al turisme serveix com una espècie de laboratori per a innovar en el sector. La gran quantitat d’hotels amb un alt percentatge d’ocupació, els prop de 800 creuers anuals, el gran nombre de fires que es celebren a la ciutat… tot plegat permet que es pugui invertit i crear nous projectes per millorar el sector del turisme.

«L’objectiu de la trobada va ser posar en comú les oportunitats i problemàtiques existents en el sector dins del context de la innovació i l’emprenedoria, per a posicionar la ciutat com a referent a nivell internacional». Aquestes van ser les paraules que concloïen la reunió. I amb aquestes intencions es pot esperar per a aquest estiu una nova pujada dels turistes i, de retruc, això influirà de manera favorable al sector hoteler de Sant Boi de Llobregat, amb visitants que aprofiten la seva estança a Barcelona per a conèixer les localitats del voltant, encara que sigui de passada.

Si l’objectiu és un turisme de qualitat, el repte del sector ara mateix passa per «administrar l’èxit en dues dimensions: gestionant les bondats i desavantatges de ser una ciutat receptora de grans quantitats turistes i promovent mantenir-se en l’avantguarda de la innovació».

En altres llocs d’Espanya, està succeint el mateix però en menor mesura. Un exemple evident és el cas de la Comunitat Valenciana, més concretament, Alacant. Tracten de millorar el seu producte turístic, no perquè busquin ser un referent mundial, simplement per atraure més turistes, com per exemple, als hotels en Alacant des d’Expedia. A l’igual que en les altres zones turístiques del país, es tracta de crear vincles entre les diferents empreses i associacions del sector, perquè aquest pugui desenvolupar-se d’una manera sostenible.

Recomanacions personalitzades