Dol silenciós per condemnar la mort de la menor assassinada

Unes 200 persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament en senyal de rebuig per la mort de la nena de 4 anys assassinada a mans de la seva mare. El consistori ha decretat dos dies de dol oficial i ha activat un dispositiu especial d’atenció psicològica per l’entorn familiar de la víctima.

Un moment de la concentració silenciosa a la plaça de l'Ajuntament // Marc Pidelaserra

Un moment de la concentració silenciosa a la plaça de l’Ajuntament // Marc Pidelaserra

Consternació, tristesa i commoció. Aquestes han estat les paraules més recorrents aquest diumenge 17 d’abril a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi. Unes 200 persones s’han concetrat per rebutjar el tràgic succés d’ahir a la tarda, on una nena de 4 anys va morir pressumptament assassinada per la seva mare. Durant cinc minuts ha sonat per la megafonia instal·lada El Cant dels Ocells de Pau Casals, i la plaça ha emmudit, fins i tot les persones que omplien les terrasses dels diversos bars de la zona.

«Amb aquesta concentració volem posar de relleu que estem al costat de la família i li volem fer arribar el nostre condol i solidaritat en nom de la ciutat de Sant Boi«, versava el manifest que ha llegit públicament l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, acompanyada de diversos regidors i regidores del consistori. El gabinet municipal es va reunir d’urgència dissabte a la nit al assabentar-se del tràgic succés per preparar la reacció de condemna a l’assassinat que s’ha fet visible aquest migdia i fer tot el possible per atendre correctament als familiars. En aquest sentit, el consistori va mobilitzar el dispositiu especial d’emergència per donar atenció psicològica a l’entorn de la víctima i l’assassina.

Prèviament a la concentració s’ha celebrat un Ple extraordinari, en què s’ha acordat per unanimitat decretar dos dies de dol oficial i la suspensió de tots els actes organitzats per l’Ajuntament. A més, els representants municipals no assistiran a cap acte organitzat per les entitats del municipi, i les banderes onejaran a mig pal.

Recomanacions personalitzades