L’arquitectura prehistòrica s’instal·la al Museu de Sant Boi

El Museu de Sant Boi acull l’exposició Quan les pedres ens parlen. El megalitisme a Catalunya, una mostra temporal que repassa el període cultural prehistòric del nostre país amb restes arqueològiques i imatges dels monuments megalítics més impactants.

Cartell de l'exposició Megalitisme a Catalunya // Museu de Sant Boi

Cartell de l’exposició Megalitisme a Catalunya // Museu de Sant Boi

Menhirs, dòlmens, monolits… Fins el 22 de maig el Museu de Sant Boi porta una nova exposició temporal relacionada amb el megalitisme a Catalunya, un període cultural prehistòric tan interessant i curiós com desconegut. Els megàlits (les grans-pedres) són unes de les restes arqueològiques més singulars del nostre passat, i es creu que a banda del seu ús funerari o cerimonial, també servien de funció de fites territorials, és a dir, marcaven el territori de determinades comunitats.

Els megàlits els trobem repartits arreu del territori i des de molt antic van despertar l’interès dels primers arqueòlegs. Perquè trobem megàlits arreu del territori? Qui i com es construïen? Per a què servien? On en podem trobar? Totes aquestes preguntes busquen respostes en aquesta exposició itinerant.

L’exposició ha estat produïda pel grup de recerca DidPatri de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l’empresa de museologia Molècula.

Recomanacions personalitzades