Sant Boi reclama a la Generalitat que es responsabilitzi de les beques menjador

Tots els partits polítics reclamen que el govern de la Generalitat assumeixi el pagament de les beques menjador dels infants en situació de vulnerabilitat. Aquest any 456 nens de Sant Boi que compleixen els requisits quedaran exclosos del sistema, que acabarà finançant l’Ajuntament tot i no ser la seva competència.

Imatge d'arxiu // Ajuntament de Sant Boi

Imatge d’arxiu // Ajuntament de Sant Boi

Tots els partits del ple municipal de Sant Boi de manera unànime llencen un missatge al govern de la Generalitat, ara en funcions. «Cal adaptar la inversió en alimentació infantil a les necessitats reals de la ciutadania», llegia Salut González (PSC), regidora de Serveis Socials en una moció presentada al ple municipal del 22 d’octubre, demanant que el govern autonòmic assumeixi el 100% de la demanda de beques menjador. I és que, un any més, hi ha infants que no perceben la beca, tot i complir-ne els requisits.

Enguany seran concretament 456 els nens i nenes a la ciutat de Sant Boi, 11.000 a tota al Baix Llobregat, que quedaran exclosos de les beques, tot i complir els requisits per poder-la rebre. Com ja va passar l’any passat, serà l’Ajuntament de Sant Boi qui assumirà aquesta despesa, tot i que l’alcaldessa Lluïsa Moret va voler deixar clar que «no és una competència municipal».

González va criticar que «famílies necessitades queden fora del sistema» de les beques. En molts casos l’àpat del menjador de l’escola s’ha convertit en l’«únic diari», deia la socialista. «No s’entén la decisió de la Generalitat», va subratllar la regidora, qua va dir que no és «ni suficient, ni equitativa». En aquest sentit també va parlar Alba Martínez, d’ICV-EUiA-MES, per recordar que quan la decisió queda «en mans dels Ajuntaments» la resposta que es dóna és «desigual», en funció si ho poden assumir o no.

Per solucionar la situació, a més d’aportar més diners del govern autonòmic, els grups municipals també han acordat demanar que es canviïn els criteris de les beques perquè es cobreixi a «tots els infants en situació de vulnerabilitat».

Jordi Garcia, portaveu de CDC, va recordar que els únics nens «desatesos» per la Generalitat són els que demanen beca pel 25%, tot i que el govern de Mas va «augmentar el pressupost». Mentre que Miquel Salip, portaveu d’ERC es va «felicitar» perquè tots els grups polítics s’haguessin posat d’acord en un tema tan «polititzat».

Recomanacions personalitzades