L’augment de la participació omple els col·legis electorals de Sant Boi

Des de les 10 del matí els col·legis electorals han aplegat cues de votants a les urnes per escollir el nou govern municipal. El bon temps ha acompanyat la jornada electoral, durant la qual moltes famílies i gent gran han anat a votar, augmentant la participació registrada habitualment.

Una família, votant // Elisenda Colell

Una família, votant // Elisenda Colell

El 24 de maig arriba a Sant Boi i a la resta de municipis del país amb el repte de decidir qui governarà la ciutat els propers 4 anys. A les vuit del matí s’han constituït les meses i ja a les nou han començar a arribar els primers votants. La majoria, gent gran, que no s’han volgut perdre l’oportunitat de dir la seva sobre el poder del municipi. «Jo no en sé de política, però votar és sagrat» explicava la Manuela, de 87 anys, mentre sortia de Can Massallera, tot recordant la repressió franquista. L’acompanyava la seva néta, de 28 anys, que confessava que apostava pel vot continuista al govern municipal.

A partir de les deu i durant tot el matí, el bon temps ha fet que molts santbioans s’apleguessin als centres de votació. De fet, fins a la una del migdia, els centres electorals visitats per dSantBoi han registrat cues de votants davant les urnes. Sense cap incidència remarcable, els membres de la mesa han anat comptabilitzant votant rere votant al llarg de tot el matí.

A l’escola Vicente Ferrer un dels vocals s’ha negat a dur a terme la tasca que l’havia estat encomanada, però ha acabat rectificant, segons han informat fonts municipals. «Hi ha moltes persones a l’atur que podrien estar fent aquesta tasca, jo el diumenge és l’únic dia que puc estar amb la meva filla» es queixava l’Albert Carreres, vocal d’una de les meses electorals constituïdes en aquest cas a Can Massallera.

Un votant, indecís // Elisenda Colell

Un votant, indecís // Elisenda Colell

«Voldria una democràcia més directa, no només consultar cada 4 anys» demanava el Xavi Quesada, veí de Marianao. L’Eduard Concolín, sortia d’un dels col·legis electorals ubicats al barri reclamant una administració que estigui «més a prop dels ciutadans». L’Encarna Vilalta, per contra, reclamava «menys corrupció i més canvi», just després d’emetre el seu vot a l’escola Vicente Ferrer. Amb el seu fill al coll, Miguel Ángel Munura, afirmava convençut: «Vull que treballin més per allò públic i hi hagi menys coses privades».

Tots ells i molts més santboians han retornat allà on aprenen els més petits per enfortir la democràcia. Entre murals i dibuixos, alguns veïns triaven les paperetes, mentre que molts altres venien de casa amb el sobre entre mans. Fins i tot a algú se li ha escapat i ha intentat votar sense sobre. I és que la fi de la corrupció i les demandes de fer foc nou han estat alguns dels motius que han fet que els santboians hagin optat per anar a les urnes.

L’alcaldessa, nerviosa però il·lusionada

Lluïsa Moret, amb el vot entre les mans// Elisenda Colell

Lluïsa Moret, amb el vot entre les mans// Elisenda Colell

Lluïsa Moret, l’actual alcaldessa i candidata del PSC, ha votat a Can Massallera a les onze del matí. Ho ha fet després de saludar tots els membres de les meses electorals, i acompanyada de veïns i simpatitzants. La candidata a la reelecció del PSC al capdavant del govern municipal reconeixia que «la responsabilitat fa que tinguis nervis», alhora que es mostrava «molt ilusionada i esperançada». Moret, com a cap visible avui de l’administració local ha demanat una jornada electoral «participativa, tranquil·la i on els ciutadans exerceixin en seu dret a vot per decidir el futur del seu poble».

Recomanacions personalitzades