Sant Boi i Barakaldo col·laboraran en la integració laboral de discapacitats

Els centres especials de treball Igualsom de Sant Boi i Taller Usoa de Baralakdo signaran un acord de col·laboració amb l’empresa Leroy Merlin per integrar laboralment a persones amb discapacitat psíquica i intel·lectual.

Leroy Merlin integra a la seva plantilla treballadors amb discapacitat intel·lectual a través del centre de treball Igualsom // Ajuntament de Sant Boi

Leroy Merlin integra a la seva plantilla treballadors amb discapacitat intel·lectual a través del centre de treball Igualsom // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi i Barakaldo estableixen complicitats per lluitar a favor de la integració laboral de persones amb discapacitat. Els centres especials de totes dues ciutats, Igualssom (Sant Boi) i Taller Usoa (Barakaldo), han signat un acord de col·laboració amb la multinacional Leroy Merlin amb aquest propòsit.

Una delegació d’Igualssom ha visitat recentment la ciutat de Barakaldo (País Vasc) per iniciar les relacions comercials amb Taller Usoa, on han estat rebuts per l’alcalde del municipi, Alfonso García. Les dues empreses comparteixen l’objectiu de treballar per a la integració laboral de persones amb discapacitat a més del fet poc habitual de ser centres especials de treball de titularitat municipal.

Igualssom ha ofert a Taller Usoa estendre a la seva ciutat l’experiència de treball que té amb l’empresa Leroy Merlin, on s’han integrat 9 persones amb discapacitat física i intel·lectual a la delegació de Sant Boi i 3 més a la delegació de Tarragona.

Després de l’estiu es signarà un acord de col·laboració per al centre que la multinacional francesa té a Barakaldo emulant el que ja passa al Baix Llobregat. En aquest acord, el centre santboià s’encarregarà de la formació dels treballadors i donarà suport a la posada en marxa de l’activitat aprofitant la seva experiència en aquesta tasca. Igualssom es va posar en marxa l’any 2008 i, actualment, proporciona ocupació a 43 persones amb discapacitat. Taller Usoa, per la seva banda, és tot un referent, amb 25 anys de vida i una plantilla de més de 400 persones.

La idea és estendre aquesta mateixa fórmula que funciona a Sant Boi, primer a Barakaldo, i posteriorment a altres ciutats espanyoles.

Recomanacions personalitzades