Sant Boi torna a l’època romana amb el Ludi Rubricati

Els dies 7 i 8 de juny arriba una nova edició de Ludi Rubricati, la festa romana de Sant Boi. Les activitats i tallers es faran a Can Barraquer, les Termes Romanes i Can Torrents durant la tarda de dissabte i el matí de diumenge.

Cartell Ludi Rubricati 2014

Les Ludi Rubricati són les jornades de recreació històrica on es mostra com vivien les persones a l’època romana. Arriben els propers dies 7 i 8 de juny i enguany es centraran en tres grans espectacles: les curses de quadrigues, les lluites de gladiadors i el teatre, la dansa i la música. Aquestes activitats formaven part de les festes dedicades als déus romans.

Al Museu hi haurà una perruqueria romana i un orfebre que ensenyarà a fer una fíbula (agulla de pit) als visitants, que també es podran fer una corona de fulles i flors al més pur estil romà. D’aquesta manera, els santboians i visitants de fora de la ciutat es podran ambientar com cal de cara a les celebracions.

A Can Torrents hi haurà diferents tallers relacionats amb les arts escèniques, les curses de cavalls i els gladiadors. També està prevista la instal·lació de dos campaments de soldats romans, un de l’alt imperi i un altre del baix imperi. A les Termes Romanes es farà un taller dedicat a conèixer l’època en la qual es van construir.

El Ludi Rubricati d’enguany finalitzarà el dijous 12 a l’institut Rafael Casanova amb la catedràtica de Filologia Clàssica, Conxita Collellmir, que farà una xerrada titulada «Panen et circenses» (pa i circ).

Recomanacions personalitzades