Els germans Muñoz reben el guardó pels seus 25 anys de trajectòria artística. També s’ha premiat a Lia Kali, Crisix, Rita Pagès, Mar Pujol, Kasba Music i La Ludwig Band.
Una trajectòria de 25 anys sobre els escenaris ha fet als germans Jose i David Muñoz, més coneguts com a Estopa, ser mereixedors del premi trajectòria que cada any atorga el Festival Altaveu. Els de Cornellà, però, no és el primer cop que passen per l’Altaveu, ja que l’any 2001 van rebre un dels premis del festival, que ja augurava la seva brillant carrera. Enguany, gairebé 23 anys després, Estopa ha tornat a trepitjar l’Altaveu per rebre el premi especial del jurat per la seva carrera musical. «És molt especial haver estar reconeguts amb aquest premi perquè el rebem al Baix Llobregat que, per nosaltres, és el nostre país», van afirmar Jose i David Muñoz.
Durant la gala d’entrega dels premis Altaveu, també es va reconèixer el talent emergent i consolidat. En total es van atorgar quatre premis altaveu, el premi Alça la Veu i el premi Altaveu Frontera. Lia Kali, destacada pel seu treball dins del rap i la música urbana, va rebre un guardó i va expressar la seva emoció per guanyar el seu primer premi a Catalunya, recordant també una experiència dura viscuda a Sant Boi. La banda de rock Crisix, amb gairebé 17 anys de trajectòria, va ser reconeguda per la seva projecció en l’escena alternativa, mentre que Mar Pujol va aprofitar el seu reconeixement per subratllar les dificultats que els artistes afronten per obtenir visibilitat i valoració. La Ludwig Band, al seu torn, va reivindicar la perifèria com un espai de creació, celebrant el paper del festival en la promoció d’aquests talents.
A més, el premi Alça la Veu va anar a parar a Kasba Music, una petita empresa familiar compromesa amb la música independent, i el Premi Altaveu Frontera va ser per Rita Pagès pel seu disc ‘De camino al camino’, qui, tot i no poder assistir a l’acte, va agrair profundament el reconeixement.
Un espai de descobertes i de reconeixement al talent emergent
L’acte d’entrega de premis de la 35a edició del festival va ser, com cada any, un moment de reconeixement al talent musical emergent del panorama català. La gala va ser presentada per la periodista Núria Dias, que va definir el festival com «un espai de descobertes que vol mostrar al panorama musical la qualitat de propostes profundes i autèntiques, sense les pressions comercials. El sector del directe ha viscut un moment històric». L’acte, a més, va comptar amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Sònia Hernández i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Pau González.
L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va destacar que «el festival ofereix una proposta molt interessant i inèdita, amb la voluntat de projectar iniciatives de qualitat que ens emocionen amb la creació musical». Per la seva banda, Jose Manuel González, regidor de Cultura de l’Ajuntament, va remarcar la feina del festival en «buscar arrels i identitats de qualitat i de caràcter perifèric».