Lluïsa Moret destaca la necessitat d’una Catalunya plural i justa en la Diada

Diferents representants de les institucions nacionals i comarcals s’han reunit a Sant Boi per realitzar la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova.

Lluïsa Moret acompanyada d’alguns representants de les insitucions nacionals // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Com és traïció a Sant Boi, cada 11 de setembre, per la Diada nacional de Catalunya diferents representants institucionals i polítics, així com associacions i altres ciutadans, es reuneixen a la parròquia de Sant Baldiri per fer una ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova. Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i presidenta de la Diputació de Barcelona ha presidit l’acte acompanyada del president del Parlament de Catalunya, Josep Rull; la consellera d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Alícia Romero; la consellera d’Educació, Esther Niubó; la consellera d’Interior, Núria Parlon; i el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu.

La jornada ha començat passades les 10 del matí a la plaça de l’església amb la tradicional ballada de l’àliga. Poc abans, però, just en el moment de l’entrada de les institucions, un centenar de persones amb banderes independentistes s’han manifestat amb xiulets i cartells on es podia llegir ‘#stop155’. La manifestació, però, ha durat poc més d’uns minuts i els actes s’han pogut desenvolupar amb normalitat. Poc després, s’ha fet la hissada de la bandera de Catalunya per part de la Unión Extremeña de Sant Boi, que enguany celebren el 65è aniversari de l’entitat.

Un grup de persones s’ha manifestat a la plaça de l’església per la independència // Samar Elansari

Avançar cap a una Catalunya més justa

Passats dos quarts d’onze, s’ha iniciat l’ofrena floral que ha estat oberta per l’alcaldessa, Lluïsa Moret, acompanyada dels representants nacionals. Després han anat passant representants comarcals i locals del Baix Llobregat, els partits polítics del consistori, sindicats, entitats i cossos de seguretat.

L’ofrena floral a Rafael Casanova ha finalitzat, com sempre, amb un discurs de l’alcaldessa. Durant el seu discurs, Moret ha fet referència, com ja és habitual, a l’esperit plural i integrador de la Diada del 1976. A més, Moret ha volgut remarcar la necessitat de mantenir la unitat per poder continuar construint un país amb valors democràtics sòlids.

Recomanacions personalitzades