Maruja Limón s’incorpora al cartell de la 35a edició del festival Altaveu

Marala, el trio femení de música tradicional innovadora, no podrà actuar i serà substituït pel sextet barceloní Maruja Limón. Per altra banda, els grups Strangers i Sordida han estat escollits guanyadors del concurs Altaveu Frontera.

El sextet barceloní Maruja Limón s’incorpora al programa del festival Altaveu // Festival Altaveu

Un any més, el Festival Altaveu arriba a Sant Boi per portar una gran varietat de gèneres musicals per a tots els públics. Aquesta 35a edició s’emmarca sota el lema «tornar a l’essència de la música», on es farà un èmfasi especial en trobar una profunditat artística que connecti amb el públic.

El festival, però, ha patit un canvi de cartell, ja que el trio femení Marala, conegut per la seva música tradicional innovadora i energètica, no podrà actuar en aquesta edició per motius personals d’una de les seves membres. En lloc de Marala, s’ha sumat al cartell el grup Maruja Limón, que presentaran el seu nou i darrer treball ‘Te Como La Cara’. Aquest àlbum és un recorregut vibrant per la geografia de la rumba catalana, flamenca, quinqui i llatina, oferint una proposta musicalment diversa i festiva. El concert de les Maruja Limón està programat per al divendres 13 de setembre a dos quarts d’onze de la nit, a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament.

El sextet barceloní s’ha consolidat com un referent en l’escena musical catalana, portant la festa i la reivindicació allà on van amb la seva barreja de rumba catalana, pop i flamenc. Al seu nou treball, les Maruja Limón exploren la fusió de la rumba amb dembow, música electrònica, salsa i pop, oferint un espectacle ple d’energia i missatges contundents.

Strangers i Sordida, guanyadors de l’Altaveu Frontera

Des de l’any 1991, el concurs Altaveu Frontera ha estat una plataforma que ha donat l’oportunitat a
artistes i bandes joves i emergents de Catalunya, València i Balears per donar-se a conèixer. Més de 30 anys després dels seus inicis, la secció del festival Altaveu continua premiant a joves músics que treballen per fer-se un lloc a la indústria musical.

Els guanyadors del concurs d’enguany són els grups Strangers i Sordida. Strangers actuaran el divendres 13 de setembre a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament on la compositora i cantant del grup, Laia Leal, oferirà un viatge musical que combina poesia, crítica social i reflexió sobre la salut mental. El seu EP debut, ‘Lullaby gets in dark roads’, ha captivat el públic amb influències del pop, l’indie i la cançó d’autor.

El dissabte 14 de setembre, també a la plaça de l’Ajuntament, serà el torn de Sordida, una banda que porta a l’escenari una combinació única d’elegància, sobrietat i energia. Amb el seu àlbum debut ‘TOT BÉ’, Sordida es presenta com una de les propostes més interessants de l’escena alternativa catalana, gràcies a les col·laboracions amb diversos artistes de renom.

Recomanacions personalitzades