Detingut un home de Sant Boi per falsificar documents d’identitat per cometre estafes

Els arrestats operaven amb DNI falsos per obrir comptes bancaris i adquirir productes que després revenien. Els estafadors acumulaven fins a 140 comptes bancaris diferents.

Imatge de recurs dels Mossos d’Esquadra // Arxiu

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Sant Feliu de Llobregat, en col·laboració amb la UDEV de la Brigada Provincial de Las Palmas i la UDEV de la Brigada Policial de Barcelona de la Policia Nacional, van detenir dos homes com a presumptes autors de delictes de falsificació documental, usurpació d’identitat i estafa. Un dels detinguts, de 33 anys, és veí de Sant Boi de Llobregat i l’altre, de 27 anys, és de Las Palmas de Gran Canaria.

La investigació es va iniciar al gener, quan una empresa de paqueteria va informar els Mossos que dins d’un paquet trencat s’havien trobat nou documents d’identitat amb la fotografia de la mateixa persona la majoria, però amb dades diferents. Al mateix temps, una víctima a Las Palmas de Gran Canaria va denunciar una estafa amb una targeta bancària en una ubicació on no es trobava.

Després de mesos d’investigacions, els agents van descobrir que els dos detinguts utilitzaven els DNI falsificats per obtenir productes de diversos establiments comercials que després venien per obtenir un benefici econòmic. Els investigadors van comprovar que els detinguts tenien fins a 140 comptes bancaris a nom de les víctimes.

Escorcolls als domicilis

En una operació conjunta entre els Mossos i la Policia Nacional el passat mes de juny, es van dur a terme tres entrades i registres simultanis a Sant Boi de Llobregat, Telde de Gran Canària i Las Palmas de Gran Canaria. En aquests escorcolls, es van trobar proves importants, incloent-hi telèfons mòbils, diners en efectiu i una màquina de comptar bitllets. Posteriorment, es va procedir a la detenció dels dos sospitosos, un a Gran Canària i l’altre a Catalunya.

Els dos detinguts van ser posats a disposició judicial els dies 25 i 26 de juliol, respectivament, als jutjats de guàrdia de Sant Boi de Llobregat i Las Palmas de Gran Canaria.

Recomanacions personalitzades