Sonia Guerra és nomenada secretària general del departament d’Igualtat i Feminisme

La santboiana, fins ara diputada del PSC al Congrés, també assumirà la direcció de l’Institut Català de les Dones en el nou executiu de Salvador Illa. 

Sonia Guerra, nova secretària general del Departament d’Igualtat i Feminisme // PSC Baix Llobregat

L’arribada de Salvador Illa a la presidència de la Generalitat ha tingut firma santboiana, ja que l’alcaldessa Lluïsa Moret ha estat l’artífex dels acords d’investidura dels socialistes amb comuns i republicans. A partir d’ara, també hi haurà més presència de la ciutat en l’organigrama de l’administració pública catalana.

La diputada del PSC al Congrés i responsable de polítiques feministes del partit, Sonia Guerra, ha estat designada com a nova secretària general del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. La recentment nomenada consellera del departament, Eva Menor, exalcaldessa de Badia del Vallès, ha optat per Guerra com a número 2 del departament. La santboiana assumirà, a més de la gestió del departament, la direcció de l’Institut Català de les Dones. 

Fins ara, Guerra era la portaveu del grup socialista a la comissió de Drets Socials del Congrés dels Diputats i secretària primera de la comissió del pacte d’Estat contra la violència de gènere. Guerra assumeix un càrrec que en els últims anys havia estat ocupat per Georgina Oliva.

Àmplia trajectòria en polítiques d’igualtat

Sonia Guerra és llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona i compta amb tres postgraus i dos màsters, tots ells relacionats amb el món del feminisme i la gestió. Va començar la seva trajectòria política l’any 2005 en el sector públic, liderant projectes com la creació de l’Institut de Formació Política per a Dones de la Diputació de Barcelona. Entre els anys 2009 i 2019 va ocupar diversos càrrecs a l’Ajuntament de Sant Boi i des del 2016 és diputada socialista per la província de Barcelona al Congrés dels Diputats. A les últimes eleccions va ser reelegida amb uns resultats aclaparadors a la ciutat.

El passat mes de febrer, a més, va ser reconeguda en ser nomenada membre del Comitè d’Igualtat de Gènere de la Internacional Socialista, una distinció que va posar en relleu la seva implicació i experiència en la lluita pels drets de les dones a nivell internacional. Guerra també ha passat a formar part de la Internacional Socialista de Dones, una organització presidida per Janet Camilo, exministra de la Dona de la República Dominicana.

Recomanacions personalitzades