Laura Heredia acaba en la dissetena posició als Jocs Olímpics de París 2024

L’esportista de l’Escola Esportiva Llor, primera dona espanyola en participar en pentatló modern, va fer una bona semifinal i es va classificar per a la final. La seva eliminació en la prova d’hípica la va deixar sense opcions de medalla.

Laura Heredia durant la prova d’hípica a la final de París 2024 // COE

Laura Heredia Vives, esportista de l’Escola Esportiva Llor i primera dona espanyola en competir en pentatló modern en uns Jocs Olímpics, ha acabat el seu periple a París 2024 en la dissetena posició. Sigui com sigui, participar-hi a l’impressionant recinte olímpic del palau de Versalles ja ha significat un altre pas endavant en la seva carrera, seguint les passes del seu germà Aleix, que va ser olímpic el 2021 en aquesta disciplina esportiva molt poc coneguda a Espanya.

La pentatleta de Santa Coloma de Cervelló va poder somiar fins i tot amb lluitar per les medalles després d’accedir a la final com a segona en la seva semifinal i setena a la classificació general. Heredia va rendir a un gran nivell i va anar sumant fins a 1.397 punts entre totes les proves (300 en hípica, 214 en esgrima, 268 en natació i 615 en la combinada làser-run). Abans, havia quedat en la posició 24 a la ronda classificatòria d’esgrima a l’Arena Paris Nord.

Laura Heredia, a la dreta, durant la prova d’esgrima a la final de París 2024 // COE

A la final, però, l’inici no va ser tan afortunat per a la baixllobregatina. En la primera prova, l’hípica, el cavall va tirar a terra un dels obstacles i no va saltar en dos dels següents, provocant la seva eliminació. D’aquesta manera, es deixava molts punts pels camins i perdia totes les opcions d’aspirar a les medalles.

Tot i el sotrac, Heredia no va abaixar el cap i va aconseguir bons resultats en les següents modalitats. En el làser-run va deixar impresa la seva marca personal, encara que sense ser suficient globalment per arribar a una de les posicions de diploma. En total, es va quedar en 1.124 punts (0 en hípica, 212 en esgrima, 262 en natació i 650 en làser-run).

L’or se’l va emportar Michelle Gulyas, d’Hongria, la plata va ser per a Elodie Clouvel, de França, i el bronze per a Seungmin Seong, de Corea del Sud.

Pensant ja en el futur, l’equitació que va fer allunyar-se a Heredia de les medalles precisament desapareixerà del programa de pentatló modern després de París 2024. Serà substituïda per una cursa d’obstacles, segons ha anunciat el Comitè Olímpic Internacional (COI) a Los Angeles 2028.

Recomanacions personalitzades