Joel Plata queda molt lluny de les medalles als Jocs Olímpics de París

El gimnasta pertanyent al Club Gimnàstic Sant Boi s’ha quedat fora de la final per equips i individual en la seva segona competició olímpica quan ha passat poc més d’un any del greu accident de trànsit que gairebé l’aparta de la seva carrera esportiva.

Joel Plata durant un exercici a París 2024 // Ricardo Bufolin – RFEG

Per a Joel Plata Rodríguez, gimnasta viladecanenc del Club Gimnàstic Sant Boi, participar en els Jocs Olímpics de París aquest estiu ja tenia regust de medalla olímpica tenint en compte que fa poc més d’un any patia un greu accident de trànsit. Va patir una doble fractura de fèmur que el va mantenir molts mesos allunyat dels entrenaments.

Partint d’aquesta victòria moral, Plata ha gaudit de la competició però sense poder arribar a la final, ni individual ni per equips en la seva segona participació en uns Jocs Olímpics. En la categoria individual ha finalitzat en la posició 27 amb 80.197 punts.

Pel que fa al resultat d’equip, la selecció espanyola de gimnàstica artística masculina ha acabat en la dotzena posició (a la final passen vuit) en la sèrie de classificació amb 241.294 punts. Els punts de Plata en la competició d’equip han estat els següents: 12.433 en paral·leles, 13.433 en anelles, 13.566 en cavall amb arcs, 14.166 en terra i 13.666 en barra. Ha estat el segon millor d’un equip format per Thierno Diallo, Nicolau Mir, Néstor Abad i Ray Zapata. Aquest últim va ser medallista a Tòquio fa tres anys i és qui ha aconseguit millors resultats a nivell individual, accedint a la final però quedant-se lluny de la medalla olímpica.