L’Ajuntament inverteix en ombres, plaques solars i renaturalitzar patis de les escoles

Sant Boi de Llobregat inverteix 700.000 euros en la millora dels centres educatius al llarg de l’any, però és l’estiu la principal època on s’executen les obres.

Sense infants a les aules i els patis, l’estiu és el millor moment per invertir en manteniment i millora dels centres educatius. Al llarg de tot aquest any, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat destina 700.000 euros a aquests tipus d’obres, però gairebé la meitat es duen a terme en època estival.

Segons ha explicat el Consistori a través d’un comunicat, enguany algunes de les actuacions consisteixen en generar espais d’ombra per combatre la calor, renaturalitzar espais i instal·lar plaques solars millorant l’eficiència energètica dels centres. «La majoria dels treballs que es duen a terme aquests mesos serviran per reforçar l’eficiència energètica, millorar els patis i renovar lavabos. Les actuacions per l’eficiència energètica són sobretot millores als tancaments -finestres i portes- i creació de noves zones d’ombra», han dit.

Renovació de finestres i persianes

A tall d’exemple, es col·locaran tendals per generar ombra als patis de les escoles Benviure i Parellada, es milloraran els lavabos de l’escola d’educació infantil el Barrofet, es canviaran elements de fusta a l’escola bressol la Mercè o es finalitzarà la pintura de les façanes de l’escola Ciutat Cooperativa. «També es renovaran finestres i persianes a sis centres educatius», han descrit.

Fins a sis escoles de Sant Boi faran servir panells solars durant el pròxim curs, que s’han anat instal·lant durant els últims mesos amb el suport en forma d’ajut econòmic de la Diputació de Barcelona. A més, durant aquest curs l’Ajuntament té previst seguir amb el «procés de renaturalització dels patis de les escoles públiques, tenint en compte les necessitats per les escoles i en procesos participatius duts a terme amb l’alumnat».

Recomanacions personalitzades