Dos esportistes de clubs de Sant Boi participen als Jocs Olímpics de París 2024

Laura Heredia, pentatleta colomenca de l’Escola Esportiva Llor, i Joel Plata, gimnasta viladecanenc del Club Gimnàstic Sant Boi, competeixen a la capital francesa.

Laura Heredia durant els Jocs Europeus // Comité Olímpico Español (COE)

Dos esportistes pertanyents a clubs de Sant Boi de Llobregat participen als Jocs Olímpics de París, que comencen el 26 de juliol i s’acaben l’11 d’agost. Són la pentatleta Laura Heredia i el gimnasta Joel Plata.

Anteriorment, els germans Gasol, nascuts a Sant Boi, van ser els grans representants del municipi en l’esdeveniment i van aconseguir èxits amb la selecció espanyola de bàsquet. Pau va disputar cinc Jocs Olímpics i Marc tres guanyant dues medalles de plata, a Pequín 2008 i Londres 2012, i un bronze a Rio 2016. Pau i Marc van estar junts a Pequín 2008, Londres 2012 i Tòquio 2021 en la seva trajectòria. Els dos van jugar el seu últim partit a Tòquio 2021. Pau, debutant a Atenes 2004, va ser abanderat a Londres. Marc va debutar el 2008.

Laura Heredia, de l’Escola Esportiva Llor

La pentatleta de Santa Coloma de Cervelló, de l’Escola Esportiva Llor de Sant Boi, fa història i és la primera dona espanyola en competir en pentatló modern en uns Jocs Olímpics. Heredia va aconseguir la classificació l’any passat després de guanyar la medalla de plata als Jocs Europeus de Cracòvia. El 2021, la barcelonina va viatjar a Tòquio sent primera reserva sense poder arribar a participar en la seva disciplina.

Heredia és una de les esportistes de l’equip espanyol de pentatló modern a París.

Joel Plata, del Club Gimnàstic Sant Boi

El gimnasta de Viladecans Joel Plata, pertanyent al Club Gimnàstic Sant Boi, competeix a París 2024. Tot i patir un greu accident de trànsit l’any passat, el barceloní es va sobreposar a l’adversitat per seguir al màxim nivell i es va classificar pels Jocs gràcies als bons resultats al Mundial d’Anvers, a Bèlgica, amb la selecció espanyola. Posteriorment, també es va emportar dues medalles, or i plata, a la Copa del Món de Turquia.

Joel Plata al Mundial d’Anvers // Ricardo Bufolin – RFEG

Plata, que ja va estar a Tòquio, forma part de l’equip espanyol de gimnàstica artística a la capital francesa.

Jaime Guerra es queda fora de París 2024

El santboià Jaime Guerra, tot i aconseguir la marca mínima en salt de llargada, ha estat un dels esportistes descartats de la Federació Espanyola d’Atletisme de cara a les olimpíades.

Guerra, que ha revalidat l’or al Campionat d’Espanya després d’una lesió, ha criticat amb duresa la decisió i el sistema de classificació al seu compte d’X: «Bé, ja s’ha actualitzat el rànquing i com era d’esperar no podré participar als Jocs de París. Llastimosament gent que va anar a l’Europeu i va guanyar punts ha quedat per davant meu. Vull agrair a la RFEA per no deixar-me competir malgrat tenir la mínima. Queda demostrat que si m’haguessin deixat recuperar bé, com s’ha fet amb algun atleta al Campionat d’Espanya (cosa que em sembla genial) hauria pogut rendir a un bon nivell, en comptes d’haver de competir sense estar recuperat al 100% i lesionant-me de nou. Això ha de canviar, s’estan trencant somnis i il·lusions de molts atletes del nostre país. En fi, no sóc gaire de posar twits ni de queixar-me però un ja se’n farta. Una abraçada a tots i sort als meus companys en la seva experiència olímpica. Comencen les meves vacances».

D’aquesta manera, l’atleta de Sant Boi no forma part de la convocatòria de l’equip espanyol d’atletisme per a la cita olímpica.

Recomanacions personalitzades