L’Ajuntament instal·la 1.100 panells solars a diferents equipaments de la ciutat

En total, s’han instal·lat panells solars a 13 cobertes municipals. L’actuació forma part del projecte ‘Sant Boi té energia’ i ha estat finançada en un 90% per la Diputació de Barcelona.

Les plaques fotovoltaiques s’han instal·lat a 13 equipaments del municipi // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi ha fet un pas endavant en la seva aposta per l’energia solar amb la finalització de la col·locació de 1.100 panells solars fotovoltaics en les cobertes de 13 equipaments i espais municipals. L’actuació forma part del projecte estratègic ‘Sant Boi té energia’, impulsat per l’Ajuntament i l’agrupació d’empreses municipals AEMAS, i ha comptat amb una subvenció d’1 milió d’euros de la Diputació de Barcelona, que n’ha finançat el 90% del cost total. Personal de l’empresa municipal Claus s’ha encarregat d’executar la instal·lació dels panells.

Els nous panells s’han instal·lat a les escoles Antoni Gaudí, Rafael Casanova, Parellada, Marianao, Casablanca i Vicente Ferrer; els casals de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, Marianao, Camps Blancs, La Gralla i Cal Ninyo; la comissaria de la Policia Local i la pèrgola de la plaça Catalunya.

Aquests nous espais se sumen als sis equipaments municipals que ja disposen de plaques solars, que són la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, l’Ecoàrea de Can Calderón, el Mercat Torre de la Vila, la Masia Torre Figueres, la nau de les Brigades Municipals i l’Estadi Baldiri Aleu. En conjunt, la ciutat ja compta amb 19 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals, amb més de 1.800 panells instal·lats que permeten estalviar 60.000 euros anuals i 1,2 milions de kWh en consum elèctric.

Més panells solars de cara al 2025

Aquesta actuació no serà la darrera de l’Ajuntament per impulsar l’energia solar al municipi. De fet, es preveu col·locar panells solars a sis equipaments més entre aquest 2024 i 2025. Les noves instal·lacions previstes inclouen una coberta biosolar a L’Olivera, l’Escola Antoni Tàpies, l’Escola Barrufet, l’Escola Amat Verdú, el Poliesportiu La Parellada i la renovació de panells a la Casa de la Vila.

En els darrers anys, Sant Boi ha experimentat un gran creixement pel que fa a les instal·lacions fotovoltaiques. Actualment, hi ha 460 instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum a llars i empreses a la ciutat, el 96% de les quals s’han instal·lat entre 2021 i 2023, gràcies principalment a les bonificacions fiscals ofertes per l’Ajuntament i a l’acompanyament de l’Oficina Municipal d’Energia Sostenible (OMES).

Recomanacions personalitzades