El Diari de l’Educació estrena una nova sessió de cinefòrum a Sant Boi

La pel·lícula Radical serà la protagonista de la sessió que se celebrarà el pròxim divendres dia 31 als Cinemes Can Castellet de Sant Boi. Es tracta de la quarta sessió de El cicle de l’educació: Cinema i debats per créixer junts.

Cartell de la quarta sessió de El cicle de l’educació: Cinema i debats per créixer junts // El Diari de l’Educació

Amb motiu dels 10 anys del Diari de l’Educació, divendres 31 de maig a les 18:30 hores es projectarà la pel·lícula «Radical» als Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. Aquest és el quart film del cicle ‘L’educació: Cinema i debats per créixer junts’, i la segona sessió que es desenvolupa a Sant Boi, ja que el passat mes de març es va realitzar la segona sessió del cicle amb el film ‘Sala de profesores’. El cicle compta amb la col·laboració amb dels cinemes Can Castellet de Sant Boi i Girona de Barcelona.

‘Radical’ és una comèdia dramàtica mexicana del 2023 escrita i dirigida per Christopher Zalla, basada en una història real narrada en un article de Joshua Davis publicat a Wired. La pel·lícula va ser premiada al Festival de Sundance.

Un cop finalitzada la pel·lícula s’obrirà un cinefòrum que en aquesta ocasió comptarà amb la presència de Josep Segalés, mestre a Mèxic; Jaume Cela, mestre jubilat i apassionat del cinema; Juan León, editor d’Octaedro, i Ana Basanta, directora del Diari de l’Educació.

L’educació més enllà de les circumstàncies externes

El film que es projectarà tracta sobre l’arribada de Sergio Juárez Correa, un nou educador, a l’escola primària José Urbina López a la ciutat de Matamoros l’any 2011. Matamoros és una ciutat on la violència es troba a l’ordre del dia, principalment pels càrtels de drogues i els estudiants de l’escola els pitjors resultats acadèmics de Mèxic, en unes instal·lacions deteriorades i amb pocs recursos educatius.

Mentre que la majoria dels professors han perdut la motivació per ensenyar, en Sergio capta l’atenció dels alumnes de sisè i els anima a afrontar problemes de manera creativa, transformant l’aula i utilitzant mètodes innovadors com convertir els escriptoris en vaixells per fomentar el pensament matemàtic.

La pel·lícula tracta sobre la capacitat de pensar per un mateix, el creixement de la confiança i com es pot aconseguir un gran potencial fins i tot en situacions de pobresa. Malgrat les crítiques en contra, Sergio es mostra com una font de determinació i fermesa per als seus alumnes, ensenyant que amb dedicació i passió es poden superar les dificultats.

Entrada gratuïta per subscriptors

L’entrada al cinefòrum és gratuïta per als subscriptors del Diari de l’Educació i de la resta de mitjans de la Fundació Periodisme Plural. Per tal de rebre l’entrada gratuïta cal fer una reserva prèvia a través del correu redaccio@diarieducacio.cat. Igualment, l’accés és obert al públic en general adquirint l’entrada del cinema a través del web o a les taquilles.

El cicle de l’educació: Cinema i debats per créixer junts vol posar en marxa una programació estable de sessions dedicades al potencial pedagògic i transformador del cinema. La voluntat de la iniciativa és alternar pel·lícules clàssiques amb films d’estrena. Es tracta de projectar pel·lícules que ens motivin per fer, després, uns debats sobre els reptes i valors de l’educació.

Recomanacions personalitzades