Sant Boi viu una jornada electoral sense incidències i amb gran afluència de persones als col·legis electorals

Els catorze col·legis electorals, oberts des de les nou del matí fins a les vuit de la nit, han estat escenari d’una jornada electoral amb una alta participació.

La jornada electoral s’ha desenvolupat amb tranquil·litat als diferents col·legis electorals // Samar Elansari

Aquest 12 de maig, els ciutadans de Catalunya estan cridats a les urnes per votar els que seran els seus representants al Parlament els pròxims quatre anys. D’aquests comicis, de fet, sortirà el pròxim president o presidenta de la Generalitat. A Sant Boi de Llobregat, i a la resta de municipis, els col·legis electorals han obert a les 9 del matí, moment on han començat a arribar els votants més matiners. L’afluència de gent, en aquesta ocasió, ha estat alta des de primera hora del matí, accentuant-se des de les 11 del matí fins al voltant de les dues del migdia.

Alguns col·legis electorals, com Can Massallera, han tingut moments de grans pics de gent, on fins i tot s’han arribat a formar algunes cues. Des de les meses, igualment, són prudents, i apunten, en general, a una participació mitjana del voltant del 25-30% al migdia.

Gran afluència de gent als col·legis electorals

Durant el matí els diferents col·legis electorals del municipi han comptat amb una gran afluència de persones, especialment la franja de 10 del matí a dues del migdia. «De moment és veritat que hi ha hagut molta gent, durant la tarda, en canvi, no tenim clar si continuarà igual», apuntaven en línies generals des d’una mesa al col·legi electoral de Can Massallera.

En un col·legi que es troba més al centre del municipi, com és Cal Ninyo, la situació ha estat similar. De fet, algunes persones que han anat a votar, com és el cas de la Marta, expliquen que «altres vegades he vingut a la mateixa hora i no he hagut de fer cua». Altres, però, apuntaven que l’afluència tampoc ha estat gaire alta malgrat les cues. «A mi em va tocar mesa a les darreres eleccions i crec que es va notar molt més l’aglomeració de la gent», explica un home, veí del centre de Sant Boi.

Pujada de la participació

En aquesta cita electoral la participació a Sant Boi ha estat més alta que el febrer del 2021 des de primera hora del matí. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, a les 13:00 hores del migdia s’havia registrat una participació del 27,73%, el que es trasllada a una pujada de 6,07 punts percentuals respecte al 2021.

La segona dada de participació, ha arribat a les 18:00 i continuaven a l’alça. Les dades apuntaven a una participació del 45,36% fet que revela que la participació continua a l’alça, situant-se 2,13 punts percentuals respecte a la del 2021 a la mateixa hora. Aquests resultats, però, de moment són provisionals, ja que la dada definitiva es coneixerà al final de la jornada.

Recomanacions personalitzades