El festival Altaveu premia la trajectòria de Sidonie

The Tyets, Maria Rodés, Magalí Sare, Crim, Ultra Local Records i el festival ‘Poesia i +’ han estat els altres premiats de l’edició d’aquest 2023.  

El grup d’indie-rock Sidonie recollint el Premi Altaveu a la trajectòria // Samar Elansari

Un any més la sala d’actes de Can Massallera va acollir el passat 7 de setembre la cerimònia d’entrega dels Premis Altaveu. La cerimònia d’entrega dels guardons, presentada per l’actriu i cantant santboiana Dolo Beltrán, va a tornar a posar en valor la tasca d’artistes, entitats i iniciatives musicals que han enriquit la indústria musical el darrer any.

En aquesta 34a edició del festival el Premi a la Trajectòria ha estat pel grup d’indie-rock català Sidonie, que és un dels grups de referència del gènere al territori espanyol. Els tres integrants del grup -noms- han explicat que els «sembla increïble rebre aquest premi» i asseguren que rebre aquests tipus de reconeixements «a casa» és una experiència «que no es pot descriure amb paraules».

A més, el Premi Alça la veu, que valora l’expressió artística, ha estat pel festival ‘Poesia i +’ un festival que se celebra cada estiu a diferents localitats del Maresme i que aposta per impulsar les diferents disciplines artístiques. El premi, que ha estat recollit pel poeta Eduard Escoffet, reconeix la contribució enriquidora i la promoció cultural de l’esdeveniment.

Els Premis Altaveu han reconegut també el talent emergent de The Tyets, la contribució al món de la música de la botiga de discos barcelonina Ultra-Local Records, la versatilitat i la veu de Magalí Sare, la capacitat de provocar la consciència de Crims i la capacitat d’innovació i de connectar amb les emocions de l’artista Maria Rodés.

Eli Paperboy Reed cancel·la el concert al festival

Un dels plats forts de la programació d’enguany de l’Altaveu era l’actuació del cantant americà Eli Paperboy Reed. L’actuació però, va haver de ser cancel·lada, ja que es va contagiar de coronavirus i va anul·lar el concert del festival Altaveu així com la resta que tenia previstos arreu d’Espanya. Segons va explicar l’artista al seu comunicat, no va assistir per evitar «contagiar algú altre i posar altres persones en risc, particularment al públic i la banda».

El concert, que estava programat divendres 8 a un quart de dues a Can Massallera, va ser substituït pel grup de soul, ritme i groove Koko-Jean & The Tonicsens. El grup de soul, format per quatre barcelonins, va aterrar la nit de divendres al festival Altaveu després de fer una gira per Espanya i França.

La banda està composada per Miss Koko-Jean Davis, excantant a The Excitements, el bateria Anton Jarl, excomponent de Los Mambo Jambo o Flamingo Tours, al hammond Víctor Puertas i a la guitarra Dani “Patillas” Baraldés exintegrant de Mambo Jambo i col.laborador amb bandes com Jarabe de Palo, Rulo, La Contrabanda o Macaco. El grup ha transitat pel soul, el rock’n’roll i el rythm and blues però han tret a la seva música les etiquetes musicals.

Es consolida com un festival de descobertes

L’Altaveu és un dels festivals amb més recorregut i evolució del país que aposta per la diferència i la singularitat, desmarcant-se així dels circuits més comercials. En aquest sentit, el festival, aposta per la producció pròpia i la inclusió dels col·lectius de la ciutat de Sant Boi que cada any hi participen. Enguany ha acollit a una vintena d’artistes i més de 3.500 assistents que han pogut gaudir d’actuacions musicals repartides entre els diferents escenaris del festival.

Durant els tres dies que ha durat el festival, han passat pels diferents escenaris diferents artistes que han aconseguit deixar la seva empremta al públic i demostrar, un any més, que aquest és un festival amb rellevància. A més, el festival, ha aconseguit consolidar-se com un festival de descobertes, on els artistes emergents i els nous talents de l’indústria aconsegueixen donar-se visibilitat. 

Recomanacions personalitzades