ERC lamenta la pèrdua de dos regidors però veu positiva «la consolidació com a segona força a Sant Boi»

El cap de llista d’Esquerra Republicana a Sant Boi, Jaume Sans, assegura que «no treballarem en cap sentit amb PP i VOX» i que «continuarem fent tot el que puguem» amb l’actual representació. La formació republicana ha perdut quasi la meitat dels vots que va tenir el 2019, passant de 6.233 a 3.653.

Jaume Sants votant // ERC Sant Boi

No han estat bons resultats per ERC a l’àrea metropolitana de Barcelona, tampoc a Sant Boi. La formació encapçalada per Jaume Sans baixa de 6.233 vots a les municipals del 2019 a 3.653 aquestes, el que suposa un 11,78% del total. Aquest enfonsament els hi ha comportat la pèrdua de dos de cinc regidors. Sans defensa que, encara que les xifres «no són positives i limiten la possibilitat de fer política a la ciutat, ens consolidem com a segona força».

Ara bé, tot i els resultats, el líder dels republicans a Sant Boi assegura a Sant Boi Diari que «continuarem estant a carrers i fent tota la feina que puguem». Quant a responsabilitats, defensa que encara han d’analitzar-ho bé, però que «hi ha un context de baixada de tot arreu, més enllà del factor local». La fragmentació dels partits d’esquerres a la ciutat, assegura, tampoc els ha afavorit i lamenta la sortida d’Esquerra Unida del Consistori, «amb qui havíem col·laborat molt bé».

Sans mostra la seva preocupació pel desinterès polític de la ciutadania

La caiguda de la participació electoral al 50,58% preocupa especialment a Jaume Sans. «La política més pròxima, que és la municipal, és trist que no generi interès perquè hi ha molts grans temes a resoldre. Al final, es premia al partit que no ho fa». I és que, per ell, «el PSC ha pogut mobilitzar al seu electorat i, d’aquesta manera, no ha quedat tan afectat per la baixa participació».

En l’àmbit municipal, ERC ha estat un dels partits amb més presència al carrer durant la campanya i precampanya electoral. Per Jaume Sans, PP i VOX es troben a l’altre costat. «Han entrat i no han fet cap feina a la ciutat. A més, xoquen directament amb tots els nostres principis i lamentem l’entrada d’aquest discurs populista i antidemocràtic». Preocupat, el republicà afegeix que «no treballarem en cap sentit amb cap dels dos i amb VOX evitarem tot contacte. De fet, tampoc ho vam fer amb Ciutadans».

Recomanacions personalitzades