Sant Boi En Comú Podem parla de «resultats positius» tot i la pèrdua de la meitat dels regidors en aquest espai polític

Les dues formacions, Podem i En Comú, van acudir juntes als comicis municipals i Esquerra Unida no va participar en l’acord de candidatura. El 2019 van aconseguir, tots plegats en dues candidatures separades, quatre edils, mentre que aquesta vegada només van ser dos. El candidat, Àlex Pérez, parla de «resultats positius en l’àmbit global tenint en compte l’entrada de PP i VOX i la millora del PSC«.

Àlex Pérez votant // Sant Boi en Comú Podem

Sant Boi En Comú Podem, la unió de les candidatures de Podem i En Comú durant aquestes eleccions municipals «per sumar una majoria progressista d’esquerres», encara que sense Esquerra Unida, ha perdut la meitat de les regidories que tenia. El 2019, per separat en dues candidatures, les tres formacions sumaven un total de quatre edils, mentre que aquest 2023 només han assolit dos i deixen a EU fora de l’Ajuntament. Tot i això, el cap de llista de SBeCP, Àlex Pérez, parla de «resultats positius en l’àmbit global tenint en compte l’entrada de PP i VOX i la millora del PSC».

Amb el 6,27% dels vots es postula com la quinta i última força política al Consistori. Àlex Pérez defensa que «vam sumar per poder continuar el nostre treball a peu d’institució». Demanat pels factors que han provocat aquesta caiguda, Pérez parla de «qüestions que s’allunyen de nosaltres, encara que no hem analitzat el nivell de responsabilitat que tenim». Entre altres factors, parla del fet que els hi ha influït negativament la baixa participació. No obstant això, l’anàlisi més profunda la faran més endavant.

En Comú Podem lamenta la fragmentació i la pèrdua dels vots d’Esquerra Unida

Respecte a la fragmentació política al bloc d’esquerres, principalment amb EU, Pérez diu a Sant Boi Diari que «afecta, però li vam proposar a EU i va ser impossible que ells ho entenguessin. La llàstima és que els seus vots podrien haver-nos donat un o dos regidors més i ara s’han perdut».

Àlex Pérez, a més, descarta que el govern compartit durant la legislatura amb el PSC els hagi passat factura. «Ens ha donat l’experiència suficient per a saber com funcionen les coses i reflectir-ho al nostre programa», afegeix. Quant a la repetició d’aquest govern de coalició, aclareix que encara no s’ha valorat. «No ens correspon fer molt més, la ciutadania ens ha posat a l’oposició i estarem oberts a qualsevol proposta per a incidir i millorar la vida de les persones amb polítiques progressistes d’esquerres», ha conclòs.

Recomanacions personalitzades