Lluïsa Moret veu avalada l’aposta per la «proximitat»

L’actual alcaldessa de Sant Boi de Llobregat pel PSC ha obtingut un 48,3% dels vots i 16 regidors. Assegura que els resultats obtinguts «avalen la nostra manera de fer política».

L’alcaldessa Lluïsa Moret abraça al seu número dos, José Ángel Carcelén, durant la nit electoral // PSC

Lluïsa Moret, actual alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i candidata a l’alcaldia pel PSC, ha millorat aquestes eleccions municipals del 28M la seva majoria absoluta i es revalida al capdavant del Consistori. El seu percentatge de vots ha augmentat en 5,65 punts respecte al 2019, obtenint el 48,3% del total de vots i 16 regidors, tres més dels que tenien ara. No obstant això, en un context amb la participació a la baixa, la xifra total de vots sí que ha baixat, passant de 16.001 a 15.019.

«Estic molt contenta i emocionada per tornar a rebre la confiança dels veïns i veïnes, aquest 2023 encara més gran. Això avala la nostra manera de fer política, que és la proximitat d’estar al carrer i als barris», ha declarat l’alcaldessa a Sant Boi Diari minuts després del recompte de vots.

Moret diu que s’ha lidiat amb l’extrema dreta

El 2019 ja van assolir majoria absoluta, però van decidir fer govern amb els Comuns. Aquesta vegada, amb una majoria absoluta més àmplia, Moret no resol encara cap dubte. «Ara no ho hem pensat, demà, amb més calma, ja veurem, estudiarem els resultats, i decidirem», ha explicat.

Preguntada per l’arribada de PP i VOX al Consistori, amb 2 regidors cadascú, i si això pot provocar dificultats de treball futures, Lluïsa afirma que «ja sabíem que era una possibilitat molt forta que els escons de Ciutadans es reparteixin entre PP i VOX, la presència de la dreta i extrema dreta és una tendència a l’alça en Espanya. No obstant això, ja hem lidiat abans amb aquesta situació, del 2011 al 2015 vam tenir cinc regidors del PP i tres de Plataforma per Catalunya».

Els socialistes porten governant a Sant Boi des de la recuperació de la democràcia, un total de 44 anys. La constitució definitiva de l’Ajuntament tindrà lloc el dissabte 17 de juny.

Recomanacions personalitzades