ERC comença la campanya mostrant desconfiança en el desmantellament de la caserna

Els republicans fan l’acte d’inici de campanya a la plaça Catalunya. El candidat, Jaume Sans, proclama la «incapacitat del PSC de resoldre problemes durant 44 anys, com el desmantellament de la caserna militar».

Els cinc primers candidats de la llista d’ERC van intervenir a l’acte // Lucía Abadías

«Què això dels socialistes és cosa d’abans, perquè ara toca votar a Jaume Sans», va entonar l’artista lo Paul de Pons per donar pas al candidat a l’alcaldia de Sant Boi per ERC. De fet, en aquest garrotí el cantant va condensar amb precisió l’eix de campanya de la formació republicana. Sans proclamava seguidament la «incapacitat del PSC de resoldre problemes durant 44 anys, com el desmantellament de la caserna militar, que fa 30 anys que es va signar el primer acord pel trasllat i encara no ha passat res. Ja no ens refiem», va dir el candidat durant l’acte d’inici de la campanya electoral per a les eleccions del 28 de maig, realitzat a la plaça Catalunya.

Encara que els republicans veuen com una oportunitat el recent anunci fet pel Govern Espanyol de les 1.600 noves habitatges públics a l’espai de la caserna militar, matisen que el número hauria d’haver-se decidit amb un procés participatiu entre els santboians i santboianes. «Nosaltres hem posat sobre la taula aquest tema gràcies a la força exercida al congrés espanyol. Quan PSOE i Podemos necessiten quelcom es poden escalar temes de Catalunya», va assegurar Jaume Sans, i va afegir que «altres partits sense representació a Sant Boi, però amb representació a Madrid no han jugat aquesta carta».

Per una altra part, consideren que la venda dels terrenys per part de Defensa al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és una manera d’engreixar el pressupost destinat a armes. Per això, renuncien al fet que des de Sant Boi se’ls cedeixi sòl públic per a construir un altre espai militar.

Recuperar l’Ateneu Santboià i 380 comerços buits

Mireia Mendoza, número dos de la llista d’ERC, va parlar d’una «zona de confort que no ajuda a ningú» i va posar sobre la taula el tema de l’abandonament de l’Ateneu Santboià: «Les ruïnes d’un lloc que en el passat ha estat referent ja són un tòpic a la ciutat». A més a més, forma part del món associatiu «que moltes vegades es baralla per no tenir espai suficient per a tothom, i és molt trist».

Joan Ros, número tres de la candidatura, va centrar la seva intervenció en «els 380 locals comercials buits». «El nostre comerç de proximitat està molt per sota del d’altres municipis del Baix Llobregat i, a més, tenim 17 grans superfícies al nostre voltant. Hem de tenir eines per créixer i obrir nous negocis», va afegir Ros. Tampoc es va oblidar de la indústria: «No ens podem permetre tenir polígons industrials amb naus buides com tenim».

Republicans i independentistes

«No som republicans de boca petita com els socialistes que se senten representats per un monarca», va exposar el número cinc, Jordi Vilar. També va responsabilitzar al PSC d’haver deixat de ser «una ciutat referent de comarca, tal com vam ser abans».

Pilar Vallugera, diputada al Congrés, va treure el tema de l’independentisme, que no té tant protagonisme com ara fa 4 anys, tal com passa a la resta del territori en unes eleccions on, al cap i a la fi, el que s’escullen són regidors i alcaldes. Així, Vallugera va concloure explicant que: «Hauríem tingut força suficient per al referèndum si haguéssim governat l’Ajuntament de Sant Boi i el de Barcelona. En canvi, ens hem hagut de centrar a derogar el delicte de sedició a Madrid, per exemple. Nosaltres si som una versió no autoritzada per la Casa Real, si fos per ells ni ens presentaríem a les eleccions».

Recomanacions personalitzades