Esquerra Unida es separa de Podem i presenta candidatura pròpia a les municipals

Xavier Alejandre, cap de llista d’Esquerra Unida, argumenta el trencament pel pacte entre Podem i els comuns, que governen amb el PSC. «La classe treballadora necessita una força política que defensi els nostres interessos sense complexos», argumenta.

Els deu primers candidats d’Esquerra Unida // Esquerra Unida

Xavier Alejandre, actual regidor de Podem a l’Ajuntament, presenta candidatura pròpia amb la formació en la qual milita, Esquerra Unida. Després d’una candidatura conjunta amb Podem en les eleccions municipals de 2019, l’alcaldable explica que la divisió ha estat fruit de la coalició entre Podem i Sant Boi en Comú.

Així, Alejandre incideix primer en el fet que «els comuns pactaran amb el PSC, són la seva crossa, i per a crear una alternativa necessitem estar en l’oposició». Per l’altra, afegeix que en aquest acord entre les dues formacions no hi ha espai per a altres entitats i persones independents, i en la seva llista «tenen respecte per la diversitat de l’espai».

Jorge Romero, el segon i últim regidor de Podem a l’Ajuntament, serà ara el número cinc de la llista d’Alejandre. Com a número dos està Víctor Luna, procedent d’En Comú. Laura Olivé, amb responsabilitats en moviments sindicalistes i feministes, serà la número tres. Finalment, el número quatre l’ocupa Mirian Martín, membre de l’executiva d’EU Sant Boi.

Focus en la tercera edat

Quant als punts principals del programa electoral d’Esquerra Unida, el candidat destaca la promoció de residències públiques per a la tercera edat i la municipalització del servei d’atenció domiciliària, actualment externalitzat. De fet, assegura que és una qüestió que ja han portat diverses vegades al ple per la precarització de les treballadores i la pèrdua de qualitat del servei.

Altres punts que aborden són la dignificació de la zona industrial: industrialització i innovació, l’aposta per l’habitatge cooperatiu, la mobilitat sostenible i la conversió de l’Oasi en una gran zona verda, de serveis, equipaments i de refugi climàtic.

A grans trets, Esquerra Unida defensa que tenen un projecte basat «en la millora de les condicions de vida de la classe treballadora». Així mateix, la formació afegeix que «la classe treballadora necessita una força política que defensi els nostres interessos sense complexos. Que lluiti i que estigui al carrer, que no abaixi el front ni faci renúncies per pactar majories absolutes on la nostra veu és apagada. La classe treballadora necessitem una alternativa, una esperança, i aquesta, sense cap mena de dubte és Esquerra Unida».

La llista electoral completa de Esquerra Unida Sant Boi a les eleccions municipals

  1. XAVIER ALEJANDRE CASANOVA
  2. VICTOR LUNA PUERTO (Independent)
  3. LAURA ORIVE CRUZ
  4. MIRIAN MARTIN MANSO
  5. JORGE ROMERO GIL (Independent)
  6. MERCEDES SUÁREZ SUÁREZ
  7. VICTOR TIRADO MARTIN
  8. IRINA GÓMEZ ÁLVAREZ (Independent)
  9. ERIC ROMERO SILVEIRA
  10. ANNA MARIA NÚÑEZ VILCHEZ
  11. RAMON ANTONIO MIERES SÁNCHEZ (Independent)
  12. IRENE GUERRERO MARCO
  13. DAVID TOLO GUTIÉRREZ
  14. NURIA JURADO GAVINO (Independent)
  15. DAVID MÁRMOL GONZÁLEZ
  16. ANA MARIA (ANASTASIA) ARANDA BOSCH
  17. MANUEL FLORES LENO
  18. IRINA FLORES MORALES
  19. JUAN MARIA CASAS JIMÉNEZ
  20. ISABEL GONZÁLEZ BERMÚDEZ (Independent)
  21. JOSÉ JURADO JIMÉNEZ (Independent)
  22. NIWTON GABRIEL REYES SIERRA
  23. MARIA DOLORES MEDIALDEA RUIZ
  24. JOSÉ MARCOS AGEA BAUTISTA
  25. MARIA (MARUJA) RUIZ MARTOS
    Suplents
  26. ADRIAN CASADO AGUILERA
  27. MARIA DOLORES GIL ROMERO (Independent)
  28. ALEXANDRE MESA ROMERO (Independent)
  29. JULIA CORRAL CÉSPEDES (Independent)

Recomanacions personalitzades