Llibreries i floristeries viuen un Sant Jordi millor del que s’esperaven

Els comerços locals parlen d’un Sant Jordi que ha superat les seves expectatives. La fira del llibre i la rosa ha comptat amb parades de les llibreries Barbus i Abacus i de les floristeries Torrents i Amore.

La rambla de Rafael Casanova i la plaça de l’Ajuntament es van omplir de gent durant tot el dia // Ajuntament

Tal com ha passat en la resta de Catalunya, Sant Boi de Llobregat va viure aquest 23 d’abril una diada de Sant Jordi amb un «èxit de públic històric», segons fonts de l’Ajuntament. Els comerciants de llibres i roses, situats en la rambla de Rafael Casanova, coincideixen i afirmen que ha anat «molt bé i amb molta feina».

Mònica Torrents, de la floristeria Torrents, assegura que tenien enguany les expectatives una mica més baixes perquè Sant Jordi queia en diumenge i «la gent no estava per la ciutat, com sí que passa en dies laborables». Per això, va fer una estimació de vendes d’un 10% menys, però al final van ser com cada any, és a dir, «millor del que esperava».

Per la seva part, Ciara, de la llibreria Barbús, declara que ha estat el seu «millor Sant Jordi» dels tres en els quals ha participat. «El temps va acompanyar i l’ambient també, la música i els espectacles en directe». Si bé encara no ha acabat de comptabilitzar els llibres que li han quedat, destaca com més venuts en català De la sabana a Mart, de Xavier Sala i Martín i Pecats Capitals, de Carles Porta. En castellà, Cómo no escribí nuestra historia, d’Elísabet Benavent i Dulce Hogar, de Pablo Rivero.

La Fira del Llibre i la Rosa ha comptat amb parades de les llibreries Barbus i Abacus i de les floristeries Torrents i Amore. En l’àmbit de les signatures, van anar 16 autors de Sant Boi: Ana Solís, Carles Ribó, Remedios Cortés, Jordi Pardo, Marta Lozano, Vicente Corachán, Emilio Moreno, Gustavo Latrecchiana, Rebeca Sánchez, David Arrabal, Paco Sánchez, Ana Montoya, Alfredo Segarra, Francesc de Diego i Gisela Díaz. També va haver-hi 12 parades d’entitats, 9 presentacions de llibres i diverses activitats i espectacles.

Reclamen més protecció a les floristeries tradicionals

Mònica Torrents relata que és la cinquena generació de la floristeria Torrents, comerç que porta gairebé 40 anys en actiu. Davant la competència que es produeix el dia de Sant Jordi amb llocs que venen roses i que no són floristeries, defensa «una major protecció per part de l’Ajuntament a qui ens dediquem a això tot l’any». Considera que es donen «massa permisos» i que no hi ha «suficient espai» entre els uns i els altres.

Torrents declara que han ajustat els seus preus al màxim, però que ells tenen una oferta de roses d’«alta categoria» i treballades manualment, a més que eviten la utilització de plàstics, la qual cosa els distingeix de la resta de venedors i fa que els seus preus siguin una mica més elevats. No obstant això, sí que se sent «molt valorada» pels veïns.

Galeria de fotos de Sant Jordi 2023

Recomanacions personalitzades