Més de 400 santboians utilitzen les bicicletes elèctriques de l’AMBici

Pràcticament la totalitat dels usuaris de l’AMBici a Sant Boi de Llobregat fan ús del servei per desplaçaments dins del municipi.

S’han superat els 1.850 desplaçaments diaris i més de 7.500 persones s’han descarregat l’app// AMB

Han passat dos mesos des de que les bicicletes elèctriques de l’AMBici van arribar a Sant Boi de Llobregat i ja compten amb més de 400 usuaris a la ciutat. A més, als sis llocs on s’ha implantat ja s’han inscrit 2.723 persones i s’han sobrepassat els 1.850 desplaçaments diaris. També, més de 7.500 persones s’han descarregat l’app.

Pel que fa a Sant Boi, un 92% dels desplaçaments són interns, és a dir, dins del municipi. Concretament, la ciutat compta amb 10 estacions i 110 bicicletes de l’AMBici.

Respecte a les estacions amb més usos, la de FCG Sant Boi és la segona més utilitzada de les 66 estacions actives actualment dins de tot el àrea metropolitana. Per sobre es situa la d’El Parador de Sant Just Desvern. A més, la de Ronda de Sant Ramón, també a Sant Boi, es troba al lloc número 10.

Els impulsors diuen que s’han superat les expectatives

Des del 30 de gener del 2023, quan es va posar en marxa el servei AMBici, s’han comptabilitzat 44.416 usos de bicicletes del servei AMBici. El municipi des d’on s’han iniciat i finalitzat més desplaçaments és Cornellà de Llobregat.

Dels 2.723 usuaris registrats a l’AMBici, un 17% són de Cornellà de Llobregat, un 17% del Prat de Llobregat, un 15% de Sant Boi de Llobregat, un 13% de Sant Joan Despí, un 11% de Sant Just Desvern, un 10% d’Esplugues de Llobregat i un 17% d’altres municipis. Un 2% del total d’usuaris donats d’alta són menors d’edat (de 16 o 17 anys).

Les dinàmiques dels desplaçaments al Prat de Llobregat són, tal com passa a Sant Boi, majoritàriament (96%) dins del mateix municipi. En canvi, la mobilitat als municipis de Sant Joan Despí (54 %), Sant Just Desvern (54 %) i Esplugues de Llobregat (58 %) és externa, per connectar amb altres municipis. A Cornellà, un 69% dels desplaçaments es fan dins del municipi i un 31%, fora.

D’altra banda, la majoria dels usos (96%) tenen una durada inferior als 30 minuts. Exactament, la mitjana és de 13 minuts. A banda, la franja horària de més ús de les bicicletes és entre les 17 i les 19 hores. En segon lloc, es troba la franja de 13 a 15 hores, i, en tercer lloc, la de 7 a 9 hores del matí.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, va afirmar que el servei ha estat «tot un èxit, superant les nostres expectatives». «Justament pel seu caràcter metropolità és un sistema pioner a Europa que pot servir de referència a altres països. Esperem que, un cop implantat als 15 municipis, esdevingui un punt d’inflexió per a l’ús de la bicicleta a l’àrea metropolitana», va afegir. De fet, les dades mostren aquesta integració metropolitana: de les deu estacions d’AMBici més utilitzades durant aquests primers dos mesos, sis corresponen a intercanviadors de transport públic.

Recomanacions personalitzades