Els Mossos detenen a un agressor sexual després d’un atac masclista al riu Llobregat

La víctima de violència masclista es trobava fent esport al costat del riu Llobregat quan un home es va abalançar sobre ella i va tocar-li les seves parts íntimes. La dona va reconèixer el presumpte agressor al carrer tres setmanes després de l’atac.

El riu Llobregat al seu pas per Sant Boi // Parc del Riu Llobregat
El riu Llobregat al seu pas per Sant Boi // Parc del Riu Llobregat

Una dona va sofrir una agressió sexual per part d’un home que es va abalançar sobre ella i va realitzar-li tocaments superficials a les seves parts íntimes al Parc Agrari del Baix Llobregat. Els fets van tenir lloc al costat del riu Llobregat, amb direcció a Sant Boi de Llobregat, el passat mes de març.

La víctima de violència masclista va reconèixer al presumpte agressor al carrer per Sant Boi fa pocs dies, va avisar als Mossos i l’home va ser detingut, tal com ha avançat recentment El Periódico de Catalunya.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han afirmat a Sant Boi Diari que la dona, que es trobava fent esport, va escapar i va acudir a la comissaria a denunciar els fets. Diversos dies més tard van rebre la trucada de la víctima quan va distingir al presumpte agressor a l’espai públic. Aquest va ser detingut i portat a disposició judicial el mateix dia.

L’arrestat tenia antecedents policials, ja que havia estat denunciat anteriorment per una altra conducta de la mateixa tipologia amb una víctima diferent. L’existència d’aquest passat ha provocat que s’hagi agreujat la pena i accelerat la presó preventiva, han explicat els Mossos.

Augment de denúncies respecte a l’any passat

Segons l’últim balanç de criminalitat de 2022 difós el mes passat pel ministeri de l’Interior, que compta amb dades de tots els cossos policials que operen a Catalunya, les denúncies de delictes contra la llibertat sexual han incrementat un 10% respecte a l’any anterior. En 2022 es va tenir constància a Catalunya de 3.498 casos, mentre que van ser 3.178 en 2021 i 2.816 en 2019, un 24,2% menys.

Davant situacions d’agressió sexual, s’insta les víctimes o testimonis a trucar al telèfon d’emergències, el 112. També està disponible el Servei d’Atenció a les Dones en Situació de Violència: 900 900 120. Així mateix, es recomana portar la mateixa roba i no netejar-la per no eliminar proves incriminatòries.

Recomanacions personalitzades