La UE Santboiana perd la Copa Ibèrica

El degà cau a casa contra l’Os Belenenses, campió de Portugal, al Baldiri Aleu i es queda sense el títol (15-45).

Instant del partit // Dani Soneira

La UE Santboiana, vigent campiona de la Divisió d’Honor i de la Supercopa d’Espanya, no ha pogut aixecar la cinquena Copa Ibèrica després de perdre la final a partit únic (15-45) davant l’Os Belenenses, campió de la lliga portuguesa, al Baldiri Aleu.

Els punts inicials del partit han arribat amb cops de càstig passats, Juan Pablo Socino per part local (3-3). La Santboiana s’ha avançat al marcador gràcies a un assaig de Jack Daniels transformat per Socino (10-3). El conjunt visitant, però, ha marxat per davant al descans després de dues marques i una transformació. Primera part marcada per la igualtat al Baldiri Aleu (10-15).

A la represa, l’escenari ha canviat radicalment en contra dels de Sant Boi. L’equip portuguès s’ha mostrat superior en totes les facetes del joc i, amb un parcial de 5-30, no ha donat opcions al degà. Els errors propis i els encerts del rival han condemnat als locals. Hugo Pichot ha realitzat l’únic assaig dels del Baix Llobregat a l’última jugada i Socino no ha aconseguit la transformació.

La Santboiana no ha pogut sumar una cinquena Copa Ibèrica als quatre títols que ja té al seu palmarès (1988, 1990, 2006 i 2007).