S’incendia un patinet elèctric en un vagó de ferrocarrils a l’altura de Sant Boi

La crema de la bateria d’un patinet elèctric a l’interior d’un vagó d’un tren de FGC entre Sant Boi i Moí Nou obliga els passatgers a evacuar a peu a través de les vies i provoca tres passatgers afectats.

Incendi al vagó de FGC // Cedida: LV

L’incendi de la bateria d’un patinet elèctric en un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou, va obligar el passat dijous, a detenir urgentment el comboi entre les dues estacions, motiu pel qual els passatgers es van haver d’evacuar a peu a través de les vies.

L’avís a bombers, que van traslladar fins a 6 dotacions, es va donar poc abans de les deu del vespre, però va ser el mateix maquinista qui va apagar ràpidament el foc amb un extintor. Dels passatgers del vagó, tres persones van resultar afectades i van ser haver de ser traslladades a l’Hospital de Sant Boi.

Tot i que els patinets elèctrics ja han produït situacions similars, aquest és el primer incendi d’aquesta magnitud que té lloc al transport públic en l’àmbit català i en tot l’estat espanyol, motiu pel qual els responsables mobilitat a Catalunya s’han afanyat a sotmetre a debat l’ús d’aquest tipus de vehicles de mobilitat personal al transport públic.

Tant és així que, aquest dilluns l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha convocat una reunió d’urgència amb tots els operadors i els Bombers de la Generalitat per plantejar la prohibició dels patinets a bord de trens, autobusos i tramvies.

Recomanacions personalitzades