L’Ajuntament posa en marxa un projecte per combatre la covid persistent

El Programa de Recuperació mitjançant l’Activitat Física i Salut Post Covid-19 (RAF) vol donar resposta a les necessitats de les persones que pateixen ‘covid persistent’ i minimitzar els efectes secundaris de la malaltia.

Projecte RAF // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi, juntament amb l’Institut Català de la Salut, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el complex esportiu Pau Gasol i la Federació Salut Mental Catalunya, han presentat el Programa de Recuperació mitjançant l’Activitat Física i Salut Post Covid-19 (RAF), una propostada destinada a donar resposta i minimitzar els efectes secundaris de les persones que pateixen covid persistent.

El programa es posa en marxa amb una prova pilot on participen 20 persones seleccionades per L’ Hospital General de Sant Boi i els centres d’assistència primària (CAP). Tot i ser els emplaçaments sanitaris els que han fet la selecció dels pacients, la participació és totalment voluntària.  

Les 20 persones que participen en la prova pilot del Programa RAF tenen entre 25 i 65 anys i estan diagnosticades de covid persistent. Els participants presenten problemes com ara dificultats respiratòries, afectacions musculoesqueletiques o malestar emocional. La prova pilot dividirà els participants en dos grups de 10 persones i per a cada grup està previst que es realitzin 12 sessions d’activitat física i fisioteràpia a més de 4 sessions de suport emocional i psicològic a càrrec d’una psicòloga especialitzada.

L’impacte de la Covid en la vida diària

La Covid-19 ha tingut un impacte sense precedents en la salut i el benestar emocional de la població. Actualment, es calcula que entre un 10 i un 12% de les persones que han patit la malaltia continuen amb símptomes més de 12 setmanes després de la infecció, que és el que es coneix com a ¡covid persistent’. La simptomatología és molt variada i comprèn afeccions respiratòries, cardíaques, psicològiques, neurològiques i oftalmològiques entre altres. Aquesta prolongació de la infecció afecta principalment a dones d’entre 35 i 55 anys. 

L’Ajuntament de Sant Boi ha finançat aquest projecte amb el suport de la Diputació de Barcelona per poder garantir una millora de les condicions de vida de les persones que pateixen la ‘covid persistent’.

Recomanacions personalitzades