Els municipis del Delta presenten un pla conjunt pel turisme sostenible

El full de ruta compta amb 12 accions dividides en quatre eixos a executar amb un pressupost de 8,2 milions d’euros. El pla té com a objectiu «millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic».

Representants dels ajuntaments del Delta del Llobregat // Ajuntament de Sant Boi

Els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, juntament amb el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, aposten pel turisme sostenible amb el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Es tracta d’un full de ruta conjunt que agrupa 12 accions destinades a «millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic», segons informa el consistori santboià en un comunicat.

Aquestes mesures estan dividides en quatre eixos, que van des de la transició verda i sostenible, a l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat. Dins d’aquests eixos s’inclouen accions per la descarbonització del sector, una xarxa de mobilitat sostenible, un sistema d’anàlisi de dades que analitzarà el comportament dels turistes i un pla de posicionament i màrqueting.

Amb aquestes accions, el projecte pretén assolir «la restauració i articulació turística de l’entorn deltaic, la implantació de mesures d’economia circular en el sector agroalimentari, la promoció de la mobilitat sostenible, el desenvolupament de noves eines digitals i la creació de nova oferta turística, potenciant fluxos del litoral cap a l’interior».

8,2 milions amb opció als Next Genaration

En total, les administracions comptaran amb un pressupost de 8,2 milions d’euros per executar les mesures. Tot i que no està confirmat, el PSTD opta a finançar-se amb els fons europeus Next Generation, dins del marc de la convocatòria d’ajudes del govern estatal ‘Plans de sostenibilitat turística a destinacions’.

La zona Delta del Baix Llobregat està formada per dos parcs naturals, els Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Parc Natural del Garraf; a més dels espais agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat i les platges.

Recomanacions personalitzades