La nova Oficina Municipal d’Energia Sostenible desenvoluparà projectes per instal·lar plaques solars

Aquest servei oferirà assessorament als ciutadans en matèria de consum d’energia i transició energètica. Per altra banda, s’encarregarà de les auditories municipals energètiques a llars i comerços.

L’oficina es troba al carrer Lluís Castells // Ajuntament

Sant Boi de Llobregat estrena un nou servei que busca reduir el consum d’energia i fer camí cap a la transició energètica a la ciutat. Es tracta de la nova Oficina Municipal d’Energia Sostenible (OMES), que va entrar en funcionament la setmana passada.

Entre les seves funcions, desenvoluparà projecte de creació de comunitats energètiques per generar energia amb plaques solars situades a les cobertes d’alguns equipaments municipals, segons ha avançat l’Ajuntament en un comunicat.

Per altra banda, l’OMES absorbirà el servei municipal d’auditories energètiques en línia per a les llars i comerços. També informarà sobre els diferents ajuts i subvencions existents per a la rehabilitació energètica dels habitatges i la instal·lació de plaques fotovoltaiques o de punts de càrrega per a vehicles híbrids o elèctrics.

Per últim, oferirà assessorament a la ciutadania per reduir la factura del gas i l’electricitat, amb preus disparats des de fa mesos, a més d’informar sobre les alternatives de mobilitat individual i col·lectives més eficients i sostenibles.

Transició «justa i inclusiva»

Aquesta oficina està ubicada al carrer Lluís Castells. L’Ajuntament recomana demanar cita prèvia abans d’anar-hi presencialment.

El consistori assegura al comunicat que aquesta iniciativa és una de les principals accions «per avançar en el camí de la transició ecològica i la lluita contra l’emergència climàtica». «La transició ecològica i la transició digital són les dues grans prioritats del govern municipal per impulsar la reactivació social i econòmica de la ciutat», asseguren mentre demanen que siguin processos «justos i inclusius«.

Recomanacions personalitzades