L’Ajuntament posa en marxa una nova convocatòria d’ajuts per a comerços i petites empreses

El Programa Futur és la iniciativa creada pel consistori per a ajudar als diferents sectors econòmics de la ciutat afectats per la pandèmia. El pressupost destinat en aquesta nova convocatòria és de 260.000 euros.

El programa vol ajudar a petites empreses i negocis de la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha obert la tercera convocatòria del Programa Futur. La primera es va llançar al juny del 2020 amb l’objectiu de donar suport a petits negocis locals i persones autònomes per poder afrontar la situació generada per la pandèmia i, a més, aprofitar-la per crear noves oportunitats de negoci.

Per rebre la subvenció, els projectes han d’estar “orientats a la transformació digital, la transició ecològica, la diversificació de l’activitat econòmica o la millora de la seguretat i la salut laboral”, segons explica el consistori en una nota de premsa.

En les dues primeres convocatòries del programa, l’Ajuntament va concedir ajuts per un valor de 290.000 euros a 121 empreses, microempreses, establiments de restauració i petits negocis d’autònoms amb seu a Sant Boi, generant una inversió global de més de 700.000 euros.

Ampliació dels requisits

En aquesta tercera ocasió, la convocatòria s’amplia per arribar a més negocis. Les empreses beneficiàries hauran de tenir contractat a un màxim de 25 persones (abans el límit era de 10), i un volum de facturació de màxim dos milions d’euros (un milió en les dues primeres convocatòries). A més, s’hi inclouen per primer cop els centres especials de treball, les cooperatives i les fundacions que duen a terme activitats econòmiques com a possibles beneficiàries.

Les bases de la convocatòria preveuen subvencions per valor del 70% dels projectes, fins a un màxim de 3.000 euros i a partir d’una inversió mínima de 500 euros. Els criteris per a la selecció dels projectes prioritzen les activitats econòmiques que hagin vist reduïts els seus ingressos durant els anys 2020 i 2021, en comparació amb el 2019. També es valora que es contractin productes o serveis amb altres empreses de la ciutat.

La iniciativa compta de nou amb el suport econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona; i el pressupost destinat a la tercera convocatòria ascendeix a 260.000 euros.

Recomanacions personalitzades